Марешки: Евроатлантическите партии са ГЕРБ, ДПС и „Воля“

Марешки: Евроатлантическите партии са ГЕРБ, ДПС и „Воля“

Има три варианта за коалиция, която в следващия парламент да състави правителство, заяви пред “Нова телевизия” лидерът на „Воля“ Веселин Марешки.
“Единият е изцяло европейският. Този, в който участват единствените евроатлантически ориентирани формации – ГЕРБ, ДПС и „Воля”. Това са единствените формации, които почтено излязоха пред избирателя – самостоятелно, със собственото си лице и програма, а не с безпринципни коалиции”, заяви Марешки.
“ГЕРБ определя партньорите. Само казвам, кой е проевропейският вариант”, допълни той и посочи, че партията му не може да е подкрепяща формация, а само партньор, който ще носи отговорност в бъдещо управление.

Според Марешки вторият вариант за правителство е между ГЕРБ и Воля с “подкрепа каквато успее да организира най-голямата партия”. Третият вариант е правителство на ГЕРБ и Обединените патриоти, който бил най-неприемлив за Европа, смята Марешки.

“Воля е част от следващия парламент. Първо да поздравим победителите. Тяхна е ролята за съставяне на кабинет, те си избират партньорите. Не сме се чували още, не сме водили разговори. Предполагам, че следващата седмица, ако имат желание, ще ни поканят”, каза още Марешки.

Нова ТВ

Категории ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *