Меркел посъветва бежанците да зачитат германските ценности

Меркел посъветва бежанците да зачитат германските ценности

Германският канцлер ги призова да са „по-любопитни“ към германската култура и да зачитат ценностите на страната

 

Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви, че бежанците, които искат да се устроят в Германия, трябва да останат отворени към живот в по-рядко населени райони, вместо в големите градове, и да проявят малко любознателност към германската култура, съобщи bTV, като цитира ДПА.

„Очакваме онези, които идват тук, да спазват законите ни, да са малко по-любознателни за живота ни“, каза Меркел в седмичното си видео обръщение.

От 2015 г. Германия е приела над 1 милион мигранти и бежанци и оттогава се бори с политическия и социалния натиск около интегрирането на новопристигналите.

Меркел призна, че много мигранти предпочитат да живеят в големите градове, но често може да е трудно да си намерят подслон и препитание там.

Затова моят съвет е да останат в селските райони, където на пръв поглед може да е малко непривлекателно“, посочи канцлерката. „Защото често на тези места хората могат по-добре да се погрижат за интересите на бежанците и да ги интегрират“, аргументира се тя.

Меркел добави, че новодошлите в Германия трябва да приемат „ценностите, на които се основава тази страна; толерантност, отвореност, религиозна свобода, свобода на изразяване“.

Категории Акцент, ПланетаЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *