Джамбазки: Кабинетът ще е между ГЕРБ и Патриотите

Джамбазки: Кабинетът ще е между ГЕРБ и Патриотите

Евродепутатът отрече да са се водили конкретни разговори за министерства с ГЕРБ

 

Най-възможно към днешна гледна точка е правителство на ГЕРБ и Обединени патриоти, заяви зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки пред Нова тв днес, след преговорите с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

На въпрос може ли в бъдещия кабинет да се включат и БСП, той отговори, че това е „трудна работа“.

„Това не е лоша идея, но не е осъществима на този етап. И то не заради нашата воля, а заради напрежението, което се случи в предизборната кампания“, заяви Джамбазки.

„Не търсете липса на единство – това са различни мнения“, каза той по повод изказването на лидера на НФСБ Валери Симеонов, който настоява именно за това.

Коалиция между нас и ГЕРБ е по-възможният вариант, посочи той и уточни, че това означава и министерски постове за Патриотите.

Не сме поставяли въпроса по този начин, каза Джамбазки по повод коментирания през последните дни брой на исканите от ОП министерства. Разговор за 7 бройки не е воден, отрече той.

„Има сфери, в които имаме съществени предложения – доходи, сигурност, справедливост. Там има неща, които бихме наложили като политика, но следва разговор с ГЕРБ за съставяне на Министерския съвет. Трябва ли да се повишат доходите? Трябва, и ние ще натискаме за това, независимо дали през министър или без министър. Битова етническа престъпност, турска заплаха, всички тези неща ще поставим на дневен ред“, каза той.

По темата „турска заплаха“ той обясни, че няма остри и крайни мерки, а необходими и допълни, че „не можеш да оставяш тук да си разява коня един полудял диктатор и свитата около него, която иска да възстановява Османската империя – няма как да стане това“.

Според него конкретните разговори за министерства ще се водят идната седмица, а безспорният вариант за премиер е Бойко Борисов.

Ангел Джамбазки се извини за блокадата на границата, направена, за да се спрат автобусите с гласоподаватели от Турция.

Той заяви, че съжалява за случилото се. „Част от кадрите бяха грозни, аз съжалявам за тях в лично качество. Имам своята вина. Организацията трябваше да бъде по-добра, подцених част от нещата, които се случиха“, заяви Джамбазки и допълни, че „това е платена политическа цена“.

Според него случилото се е и причина за по-ниския резултат на ОП на изборите от 26 март спрямо очаквания. Той обаче смята, че блокадата не е нарушение на закона.

Джамбазки заяви още, че ще подаде сигнал до главния прокурор за купуване на гласове, защото ДОСТ платили билетите на хората, за да дойдат до България и да гласуват.

След него в студиото седна адв. Николай Хаджигенов, който определи извинението на Джамбазки като „част от цирка“ и лицемерие.

Категории Акцент, ОбществоЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

1 коментар към “Джамбазки: Кабинетът ще е между ГЕРБ и Патриотите”

  1. Когато пишех, че Джамбазки не е истински и единствено ги интересува хранилката…с много хора ,които смятат себе си за интелигенти се блокирахме. Е, реалност..Без значение е кой ще е управляващ – но сега е вече видно, че стария геноцид ще продължи. Бог да накаже всички, които като зомбита гласуваха за нови по- високи цени и за унищожението на България

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *