И Каракачанов е за широка коалиция между ГЕРБ, БСП и „Патриотите“

И Каракачанов е за широка коалиция между ГЕРБ, БСП и „Патриотите“

Лидерът на ВМРО обаче е скептик, че това е възможно

 

Коалицията между ВМРО, НФСб и „Атака“ – „Обединени патриоти“, ще настоява да има свои министри, за да подкрепи бъдещ кабинет на ГЕРБ, обяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов пред БНТ.

„Ако ние постигнем съгласие и се стигне до една обща програма за управление – да, смятам, че е разумно и необходимо ние да имаме своите министри. А в кои сфери? Не искам да предпоставям нещата, защото ако отсега изброя нещо, може да се изтълкува едва ли не като някаква претенция. Ние някакви извънредни претенции нямаме. Ние имаме претенции към това да бъдат решавани конкретни въпроси“, казва Каракачанов.

Като основни теми за „патриотите“ лидерът на ВМРО посочи повишаване на пенсиите, намаляване на битовата престъпност, развитието на икономиката и решаването на демографската криза. По думите му участието на коалицията във властта не било самоцел, а само срещу конкретна програма за управление.

Каракачанов потвърди тезата на колегата си от НФСБ Валери Симеонов, че най-успешната формула за стабилен кабинет би била широка коалиция между ГЕРБ, БСП и „патриотите“, но уточни, че е скептичен, че това е възможно сега.

„Ясно е, че към момента трудно може да се постигне едно мнозинство в парламента или едно правителство между ГЕРБ, БСП и ОП – не са узрели просто някои от партиите в България за търсене на подобно мнозинство и подобно правителство“, отбеляза лидерът на ВМРО.

Лансираната от Симеонов идея за широка коалиция засега провокира единствено припомняне от БСП за изявлението на лидера на партията Корнелия Нинова от изборната нощ, че социалистите няма да се коалират с ГЕРБ.

По повод информации, че Красимир Каракачанов може да стане председател на 44-ото Народно събрание в отсъствието на Цецка Цачева, която засега не получава депутатски мандат от листата на ГЕРБ, лидерът на ВМРО заяви, че този въпрос не е бил обсъждан по време на преговори.

Категории Общество, ПолитикаЕтикети , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *