10 загадъчни исторически снимки

10 загадъчни исторически снимки

Мнозина се опитват да дадат отговор, но въпросите си остават и дори стават повече

 

Някои от тези снимки са направени от любители с обикновена фототехника и е доказано, че не са обработвани по никакъв начин. Въпросите обаче стават още повече. Какво виждаме – игра на светлини и сенки, които в дадения момент на експозицията са сътворили странните обекти? Или нещо от света, който виждаме с очите си, но ни се губи покрай отлитащото време, в което според физиците няма настояще. Запечатаният миг сам по себе си е едно чудо, към което може да се връщаме, без да нарушаваме природните закони.

 

Чудовището от езерото Хук

0000-чудовище

© Scientific American

В интернет често може да срещнат мнение по повод на тази снимка, че това знаменито фото не е нищо повече от фотошоп. Оригиналната снимка обаче е направена още през 1965 година, когато никакъв фотошоп все още не е съществувал. Фотографът Робърт ле Серек забелязал подозрителен обект в езерото Хук в Австралия и веднага направил снимка, над която все още спорят зоолозите по света.

 

Светлини над долината Хесдален

0000-светлини

© hessdalen.org

Тази снимка е направена от норвежки фотограф при експозиция от 30 секунди и е само още едно доказателство за съществуването на странни светещи обекти, прелитащи над долината Хесдален. Спектралният анализ показва, че обектът се състои от елементите силиций, желязо и скандий. Учените до ден днешен не знаят какво може да е това.

 

Черният рицар

0000-рицар

© NASA

Първият изкуствен спътник заснел този странен обект през 1960г. и специалистите от НАСА веднага го нарекли Черният рицар. От тогава загадъчният обект е виждан нееднократно – той ту се появявал, ту изчезвал от орбитата на Земята. Според учените той много прилича на останки с изкуствен произход, но очевидно няма как да е създаден от земни жители.

 

Дамата с камерата

0000-жената с камера

© History Channel

На 22 ноември 1963 година в Далас е застрелян американския президент Джон Кенеди. В този ден на мястото на престъплението граждани и фотографи направили много снимки. На една от тях се вижда жена, която в едната си ръка държи камера. Спецслужбите дълго се опитвали да открият тази дама, тъй като вероятно тя би могла също да заснеме убийството на президента с камерата. Всички опити обаче включително и публични призиви се оказали напразни. Неизвестната дама нарекли бабата лейди, тъй като на главата си носела забрадка.

Падане

0000-кулите

© Wikipedia Creative Commons

Тази снимка е направена от фотографа Ричард Дрю в деня на терористичната така над кулите близнаци в Ню Йорк на 11 септември 2001година. Тази снимка обиколи целия свят. Мнозина отбелязват странното положение на тялото на мъжа – той пада, почти опънат като струна, което е много сложно да се направи физически. Личността на човека така и не е установена до днес, въпреки че много американци, загубили близки след атаката срещу кулите, твърдят, че това е техният човек.

 

Неизвестният бунтар

0000-пекин

© Wikipedia Creative Commons

Тази фотография е направена в Пекин по време на вълненията през 1989г. На площад Тянънмън неизвестен мъж половин час задържа колоната от танкове, заграждайки пътя им с тялото си. И въпреки че снимката се появява на първата страница на най-известните списания и вестници в света, името и по-нататъшната съдба на мъжа до ден днешен са неизвестни.

 

Мобилен телефон във филм на Чаплин

0000-чарли

© Charles Chaplin Productions

През 2010 година излиза DVD от лентата на филма на Чарли Чаплин „Циркът“ от 1928 г. На един от кадрите може да се забележи жена, която държи в ръката си нещо, което много прилича на мобилен телефон. Режисьорът Джордж Кларк заяви, че смята тези кадри за доказателство за пътешествие във времето. Много скептици обаче са убедени, че този кадър е само глупав маркетингов ход на компанията.

 

Космонавтът от Солуей-Ферт

0000-космонавт

© Wikipedia Creative Commons

През 1964г. Джим Темпълтън снимал своята 5-годишна дъщеря някъде извън града. И въпреки че Темпълтън твърдял, че освен тях там нямало никого, по време на проявяване на снимката се появява отчетлива фигура, която наднича зад главата на момичето. Последвалият анализ показва, че снимката е автентична и не е манипулирана по никакъв начин.

 

Ескадронът на сър Годар

0000-ескадрила

© Skeptic

Във фотоалбума със снимки на ескадрилата на сър Годар, който е участвал в Първата световна война, има една странна фотография. В човека, който стои на най-задния ред, всички участници в ескадрилата след проявяване на снимките познали своя приятел Фреди Джексън, който загива 2 дена преди деня, в който е направена тази снимка. А в деня, когато хората от ескадрилата се снимали, е било погребението на Фреди.

 

Пирамиди на Луната

0000-пирамиди

© NASA

Тази снимка е направена по време на мисията „Аполо 17“ и в архива е отбелязана като „преекспонирана“, пише Scientific American. По-късно обаче, когато специалисти поработили върху контрастността на снимката, видели контура на нещо, което много приличало на пирамида. Снимката отразява място от обратната страна на Луната.

AdMe

Категории ЦивилизацияЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *