Ами ако Костов се върне?

Ами ако Костов се върне?

Ами ако Костов се върне? За малката политика говоря. Понеже никоя от партиите и коалициите в дясно не успя да мине 4-процентната бариера, логично е да уточним, че НЕ  говорим за голямата политика. Нали?

Така или иначе вече падат оставки! Както се казва за случаи като този, работата стана (май) като с голямата и малката правда на бай Тодор. Звучи смешно, но оставка заради голямата правда (резултатът от изборите) може да върне на власт малката (Костов)! Дали всичко е толкова просто … или май не това е въпросът?

Защото проблемът не е само кадрови. Вече не!?! А простата подмяна на един нов лидер с друг от миналото едва ли е решението. По принцип от години се говори за нещо ново в дясно. Но то така и не се случва, а  старите вождове винаги намират начин то да НЕ се случи! Само че след последния изборен разгром няма как да се размине просто с лидерски оставки – разговорът неминуемо  ще се насочи и към старите служителки в бардака, и към самия бардак!

Ако се върнем на Иван Костов ще видим, че точно той е идеалното решение точно за това – ДА НЕ СЕ ПОЯВИ НЕЩО НОВО В ДЯСНО! Вече ги виждам и как обосновават завръщането му. Само, че 2017 не е 1995 г. Тогава (на 30 април 1995 г. )  Костов не просто оглави СДС, но го и промени изцяло организационно! И до ден днешен са различни мненията доколко какавидирането от коалицията в партия е било разумно, но не това е толкова важно в наши дни. Защото парадоксът е, че Костов би могъл да се завърне в малката политика единствено и само при точно обратната кауза – спасяване на това, което е останало от старото! Просто е – нищо ново не може да се появи под егидата на Иван Костов, така че на дневен ред идва възкресението на мечтата за минало величие! И кръгът ще се затвори идеално, когато клиентелистите в дясно с радост посрещат своя … Кръстник! Защото преди години Костов не просто ги кръсти така, но и ги създаде такива!

И тук става весело! Как я виждате структурната промяна, постигната след консенсус между Иван Костов и лидер с „интелектуалния“ капацитет на Божидар Лукарски? Нали се сещате как ще срича втория под мрачния поглед на Първия (с главно П). Ами шегите на проф. Даниел Вълчев? Дали ще разсмеят някого в Драгалевската цитадела? Почти я виждам досадата в очите на  Костов, когато Христо Иванов с блеснал поглед разтяга локумите си за мафията пред … най стария и брутален Дон на българската десница! Ами ДСБ? Каквото и да говорят там тепърва започнаха да посвикват с вътрешнопартийната свобода. И сега Костов?

И защо? За да си остане всичко по старому! Мерси!

Категории Акцент, МненияЕтикети , , ,

1 коментар към “Ами ако Костов се върне?”

  1. Доста злобничко написано. И то срещу Костов, чието ниво на компетентност не бе достигнато от нито един от претендиращи за големи държавници, управлявали ни преди и след него! Ето, за това ще продължим да вървим надолу. И благодарение на медии, като тази, с неподписани от никого публикации с такива генерални заключения, предназначени за охахавения читател, който винаги плаща сметката!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *