Те oтсъстват!

Те oтсъстват!

Публикувано на Категории Акцент, Мнения Сподели

Както повечето наши  проблеми и този, с намесата във вътрешните работи на страната, си е по-скоро роден, отколкото привнесен. Звучи парадоксално, но именно липсата на адекватна реакция от страна на българските правителства, обуславя и доста безпардонното отношение на нарочените  за основни виновни Русия и Турция. Които, в интерес на истината, в никакъв случай не са невинни. Но не може да се отрече, че и ние сами забъркахме кашата.

Позицията на Европа била сдържана пред рекета на Ердоган, се пенят в социалните мрежи  разбирачи от всякакъв калибър, но пропускат да забележат, че нито една европейска страна и нито една институция на ЕС не се унижи толкова, колкото България, непосредствено след опита за преврат в Турция. Единствено ние върнахме бегълци от режима на Ердоган и това унижение ни го сервира горещо не някой друг, а собственото ни правителство, начело с Бойко Борисов. Ами опозицията? По същото време, когато Борисов се мазнеше на Ердоган, Корнелия Нинова се срещаше с Решетников, сякаш е длъжна да съгласува с Русия толкова важно решение като избора на БСП за кандидат-президент в лицето на генерал Радев, който впоследствие даже беше избран за президент.

epa05752065 Greek police officers escort Turkish military officers, accused by the Turkish Government of participating in the country's foiled coup attempt in July 2016, out of the Supreme Court in Athens, Greece, 26 January 2017. Supreme Court prosecutors recommended the rejection of Turkey's extradition request as the evidence provided by the neighbouring country's authorities were 'vague'.  EPA/ORESTIS PANAGIOTOU

Гръцки съд отказа да екстрадира двама турски военни

В същото време, Холандия ясно и недвусмислено тръшна врата пред турски министър, а буквално вчера (22 март) Германия спря износа на оръжие за Турция. Истината е, че даже съседна Гърция се държи по-достойно от нашите политици.

Нелепото в случая е, че ако погледнем отстрани, сякаш лобитата на Москва и Анкара се оправдават едно с друго.  Така се стига до абсурдната теза, че едва ли не тези, които се намесват във вътрешните ни работи, го правят от … загриженост. Още малко и ще стане като в тълкуванията за посрещането на 9-ти септември 1944 г. – според едните е преврат, а според другите – революция, като всички оправдават пристрастията си със загриженост за народа. Който пък, видите ли, не трябвало да остане сам в труден момент и му трябвал Големия брат.

Всичко това щеше да е смешно, ако не беше излишно! Изборите, които предстоят, не са за избор на Голям брат, а за българско правителство. Проблемите на България са икономическият растеж, ниската раждаемост, образованието, здравеопазването и т.н., но не и интриги, забъркани на стотици километри от София.

И въпросът не е на избор между Русия и Турция, защото нито едните, нито другите са част от ЕС. Просто те  отсъстват от нашето европейско настояще!

Категории Акцент, Мнения

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *