ПАСЕ праща 15 наблюдатели на изборите в България

ПАСЕ праща 15 наблюдатели на изборите в България

 

15-членна делегация на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) пристига в петък, за да наблюдава парламентарните избори в България на 26 март и броенето на бюлетините на 27 март, съобщи пресслужбата на Съвета на Европа.

Отделно ще има наблюдатели от Службата за демократични институции и човешки права към Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

Гостите от Страсбург ще се срещнат с Централната избирателна комисия, с лидери и представители на главните партии и доскорошни парламентарни групи, с представители на неправителствени организации и медии. Те ще дадат пресконференция в понеделник.

Ръководител на групата е французойката Мари-Кристин Далоз. Заедно с нея от политическото семейство на ЕНП са Никол Дюрантон (Франция) и Ронан Малън (Ирландия). От соцгрупата са Хосе Сепеда (Испания), Ан-Ивон льо Ден (Франция), Идалиа Серау (Португалия), Предраг Секулич (Черна гора), Рената Дескоска (Македония), Гордан Марас (Хърватия) и Димитри Цкитишвили (Грузия).

Либералите ще бъдат представени от Олена Сотник (Украйна), Март ван де Вен (Холандия) и Алфред Хеер (Швейцария), а консерваторите – от Нино Гогадзе (Грузия). Обединената европейска левица праща Матяз Ханзек от Словения. Венецианската комисия добавя към делегацията Ейрик Холмойвик, който е заместник на титуляра от Норвегия.

Категории Общество, ПолитикаЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *