Вицепремиер сигнализира за изборен туризъм от Турция

Вицепремиер сигнализира за изборен туризъм от Турция

Министър Янев уточни, че посланикът ни в Турция Надежда Нейнски не е отзована, а е тук на консултации

 

Имаме сигнали, че от Турция се организират автобуси с избиратели за вота на 26 март, но е трудно да се каже откъде идва организацията.

Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Стефан Янев по бТВ. Дори да има спонсорирана кампания, то тя лесно може да се скрие зад други организации, обясни той.

Издадени са предупреждения и актове на партии за нарушения на изборния процес – агитация на чужд език и използване на предизборни клипове, добави още Янев. Той потвърди, че има информация за изпращане на есемеси в Турция, но не определи дали това е притискане и оказване на влияние.

По повод отношенията между България и Турция министърът посочи, че се стремим да запазим и поддържаме добрите отношения, но използваме наличния дипломатически инструментариум, за да регулираме ходове, които бихме квалифицирали като опит за намеса във вътрешните ни работи. Такъв ход е извикването на посланика ни в Турция Надежда Нейнски. Така се дава знак, че има нещо, което превишава рамките на добрия тон в отношенията ни, уточни Янев. По думите му Нейнски не е отзована, а е тук на консултации. Този ход също е и сигнал към турския посланик у нас Гьокче, към когото са отправени послания по повод участието му в изборния процес у нас.

Категории Общество, ПолитикаЕтикети , , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

1 коментар към “Вицепремиер сигнализира за изборен туризъм от Турция”

  1. Закон за гражданска регистрация – Чл. 26. (Изм. – ДВ, бр. 39 от 2011 г., в сила от 20.05.2011 г.) (1) Електронен личен регистрационен картон на български гражданин се създава въз основа на един от следните документи:
    1. акт за раждане;
    2. удостоверение за българско гражданство, придружено с документи за гражданско състояние, заявление за постоянен адрес и адресна карта за настоящ адрес в тази община.
    също и чл 4 ал 3 – мисля беше- кметът е този, който трябва да знае кои са хората с ЕГН, които гласуват.Защото всеки български гражданин, задължително има ЕГН- или с раждае или придобито по- късно. Но те така променят законите, че аз днес открих, че само електронни регистри ще се пазят 130 години, а тези, които са на хартиен носител ????

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *