Семерджиев ще сменя бордове на болници с големи дългове

Семерджиев ще сменя бордове на болници с големи дългове

Служебният здравен министър смята за комплимент упрека, че работи вместо да чака избори

 

Служебният министър на здравеопазването Илко Семерджиев обеща да „освежи“ състава на ръководствата на онези болници, които трупат прекомерно дългове. Във вторник той коментира пред бТВ оценката на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, че „се е разпищолил“.

„Приемам това като комплимент, че работим и това се забелязва“, коментира Семерджиев. „Това, че сме служебно правителство, не значи, че трябва да седим и да чакаме избори, бяха се натрупали много проблеми в министерството, които сега разрешаваме“, продължи той. По думите му над 33 нормативни акта са били дефектни и вече над 15 от тях са отменени от Върховния административен съд.

Като пример за финансовото укрепване на болниците Семерджиев даде решението си да върне д-р Дечо Дечев начело на болницата „Св. Иван Рилски“, която след уволнението му преди две години от печеливша се е превърнала в губеща. Семерджиев подчерта, че никого не е уволнил, а бившият шеф на „Пирогов“ проф. Стоян Миланов сам подал оставка.

Министърът каза, че доскорошният шеф на Фонда за лечение на деца проф. Владимир Пилософ „не е център на неблагополучията“ във фонда. Според него причината е в правилника, позволявал на обществения съвет да взима решения, които Пилософ е бил принуден да изпълнява. Общественият съвет е консултативен, а не административен орган, допълни той

Категории Акцент, ПолитикаЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *