Мъж беше застрелян на летище в Париж

Мъж беше застрелян на летище в Париж

Той се опитал да отнеме оръжието на униформен служител на вмторото по големина летище „Орли“

 

Френската полиция застреля мъж на летището „Орли“ в Париж, след като взел оръжието на униформен служител, съобщиха местните медии.

Част от летището е евакуирано, а на пътниците от няколко полета не е разрешено да слязат от самолетите. В ход е полицейска операция, в която участват и сапьори.

„Орли“ е второто по големина летище във френската столица.

Преди повече от месец мъж се опита да нападне френски войници пред Лувъра в Париж, но беше прострелян.

На пътниците от пристигналите самолети на летището не им е позволено да слизат. Хората са предупредени да не се приближават до кордоните от полицаи.

Временно са преустановени кацанията и излитанията от парижкото летище „Орли“. Самолетите се пренасочват към другото летище на Париж – „Шарл дьо Гол“.
Няма пострадали освен нападателя, съобщи френското вътрешно министерство. Хората от двата терминала на „Орли“ бяха евакуирани, специални части проверяват летището, за да установят дали нападателят е носел експлозиви.

Все още не са ясни мотивите му, нито дали е действал сам.
След поредицата от ислямистки атентати в опазването на сигурността във Франция бяха включени специалните сили „Сентинел“ – общо около 7500 войници. Половината от тях са разположени в района на Париж, половината – в провинцията.
„Орли“ е второто по натовареност летище на Париж след „Шарл дьо Гол“ и обслужва и вътрешни полети, и международни полети, най-вече до и от Европа и Северна Африка.

Категории Общество, ПланетаЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *