В Испания е задържано огромно количество оръжие за терористи

В Испания е задържано огромно количество оръжие за терористи

Конфискувани са 10 000 пушки, миномети, зенитни оръдия, гранати, пистолети и револвери

 

Испанската полиция е публикувала изображенията на около 10 хил. броя конфискувано оръжие, включващо дори и зенитни оръдия, които е трябвало да бъдат продадени на терористични и престъпни групировки, пише The Local, цитиран от Фокус.

През януари полицията съобщи, че е осъществила мащабна операция по задържане на оръжие, но едва сега е излязла с окончателни резултати. Сред конфискуваното оръжие има 9000 произведени в Испания пушки „ЦЕТМЕ“, 400 миномета, зенитни оръдия, гранати, пистолети и револвери.

„Разбитата групировка, съставена от петима души, които са били арестувани, е закупила легално изтеглените от употреба оръжия и ги е реактивирала и продавала на организираната престъпност и на терористите“, пише в официално заявление на испанската полиция. Тя е открила нелегалната работилница край северния град Билбао заедно с инструменти за манипулиране и реактивиране на оръжията.

„Оръжията са били продавани най-вече в Испания, Франция и Белгия“, пише в отделно заявление на Европол. „Иззетите оръжия са достигали лесно до черния пазар и са представлявали съществен риск да попаднат в ръцете на организираната престъпност или на терористите“, пише още там.

Категории ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *