Туск: ЕС няма да бъде сплашен от Великобритания

Брекзит

Туск: ЕС няма да бъде сплашен от Великобритания

Сценарий без сделка ще е лош за всички, но най-вече за Обединеното кралство, подчерта председателят на Европейския съвет

 

ЕС няма да се поддаде на заплахите на Великобритания, че е готова да напусне преговорите за Брекзит, без да има договореност“, заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск.

„Няма да бъдем сплашени и мога да ви уверя, че заплахите просто ще са безполезни”, каза Туск пред Европейския парламент в Страсбург, съобщи АФП.

„Трябва да вземем отношение по твърденията, които все повече приличат на заплахи, че липсата на споразумение ще е добра за Обединеното кралство и лоша за ЕС”, каза Туск.

„Искам да е ясно, че сценарий без сделка ще е лош за всички, но най-вече за Обединеното кралство”, подчерта Туск.

През януари британската министър-председателка Тереза Мей каза, че ако се наложи, е готова да напусне ЕС в края на двегодишния процес по Брекзит, без да има сключено споразумение за бъдещите отношения.

„Макар да съм сигурна, че е възможно постигането на положително споразумение, съм също толкова сигурна, че непостигането на споразумение е по-добро за Великобритания, отколкото лошо споразумение”, каза Мей в своя реч.

Категории Акцент, ПланетаЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *