Първан Симеонов: Интересното ще дойде след изборите

Първан Симеонов: Интересното ще дойде след изборите

Политологът определи като сравнително смислен дебата по основните теми

 

Най-любопитното, най-трудното, най-невралгичното като че ли предстои след изборите. Та затова в момента кампанията изглежда даже изненадващо тиха. Така политологът от „Галъп Интернешънъл“ Първан Симеонов коментира предизборната кампания за предсрочния парламентарен вот на 26 март. Симеонов посочи пред БНР, че изборите по-скоро няма да дадат ясни отговори на големите въпроси, а ще поставят нови:

„След изборите, по всичко личи, ще бъде по-любопитното. И както стана ясно напоследък – не го казвам само аз, започват да го казват политиците. И искрено се надявам, че имат план и виждат и начин нещата да се развият с необходимата стабилност, с необходимите реформи, с необходимия разум за страната.“

Първан Симеонов определи предизборния дебат като сравнително смислен:

„Вижте кои са основните теми – едната от тях е: реалистично ли е или не е реалистично това, което се обещава. Аз не се сещам за нещо по-смислено в предизборна ситуация. Втората тема е: има ли пари или няма пари, за да се обещава едно или друго. Третата тема е данъчното законодателство. Четвъртата тема е формата на дебата между основните политици и политики. Има и други теми, които засягат бъдещето ни като национална общност, защото времената са много съдбовни – в геополитически и в регионален план. Така че ако наистина предпочетем оптимистичния прочит, имаме за какво да се хванем. Затова и си позволих да нарека кампанията тиха, даже нормална.

Анализаторът коментира, че в във финалния етап в рамките на кампания не е изключена радикализация, главно заради патовата ситуация, в която се намират партиите.

 

 

Категории ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *