Защо английската кралица винаги носи чанта?

Защо английската кралица винаги носи чанта?

 

Питали ли сте се понякога защо английската кралица Елизабет II винаги се появява на публични събития с чанта?

Кралският биограф Сали Бедел Смит открехва малко завесата на тази тайна. По неговите думи в чантата си кралицата винаги носи огледалце, червило, молив, ментови бонбони и очила за четене. В неделя слага в чантата си няколко акуратно сгънати чекове за църковни дарения.

Но преди всичко този аксесоар Нейно величество използва като своеобразен индикатор: кралицата подава сигнал към персонала за желанието си да напусне едно или друго официално мероприятие.

Например ако по време на разговор кралицата премести чантата си от едната ръка в другата, за персонала това е знак, че е готова да приключи този разговор. Обаче вие дори няма да забележите жеста – толкова тактично прави всичко. Примерно някой идва и съобщава: „Сър Кентърберийският епископ много би желал да се срещне с вас.“ Ако кралицата постави чантата си на масата, това означава, че текущото мероприятие трябва да завърши в следващите 5 минути.

Поставяйки чантата си на пода, Нейно величество показва, че разговорът не й доставя удоволствие и очаква да бъде „спасена“ от придворна дама.

Но най-драматичният жест е въртенето на пръстена, което е сигнал, че персоналът спешно трябва да „спасява“ Нейно величество.

 

AdMe.ru

Снимка: depositphotos.com

 

 

Категории ЦивилизацияЕтикети ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *