Експерти очакват хаос след Брекзит

Експерти очакват хаос след Брекзит

Според тях, ако Тереза Мей продължи да отстоява своята позиция, ние ще сме изправени пред катастрофална ситуация

 

Експерти очакват хаос и процъфтяване на черния пазар след задействането на Брекзит Пълен хаос очаква европейските граждани във Великобритания и британците в Европейския съюз по-късно този месец, когато се очаква премиерът Тереза Мей да задейства процедурата за излизане от Съюза. За това предупреди пред БНР Камино Мортера-Мартинез от Центъра за европейска реформа.

Мисля, че ако Мей продължи да отстоява своята позиция, ние ще сме изправени пред катастрофална ситуация в момента, когато Великобритания задейства излизането си от ЕС. Никой не подготвя някаква законова процедура, по която да се защитят правата на европейските граждани във Великобритания и на британците в Европейския съюз.

Черният пазар може да процъфти във Великобритания, ако страната забрани на европейските граждани да останат след Брекзит, заяви в интервю за „Хоризонт“ Кристиян Стинкау, който ръководи базираната в Лондон организация „Моята Румъния“.

На хартия румънците сме някъде около 500 хиляди души, но реално мисля, че сме минимум два пъти повече. Повечето румънци работят в сферата на услугите, строителството, хотелите, болниците. Ние сме професионалисти, и ако наистина повече не можем да пребиваваме във Великобритания, както и другите граждани на ЕС, това би било сериозен проблем за пазара на труда. Очакваме хората, които са пристигнали във Великобритания преди референдума, да получат социална защита.“

Категории ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *