Бившият ректор на Медицинския университет отива на съд

Бившият ректор на Медицинския университет отива на съд

 

Бившият ректор на Медицинския университет Ваньо Митев е предаден на съд за безстопанственост, сключване на неизгодна сделка и допустителство (форма за съучастничество чрез бездействие).

Днес специализираното звено „Антикорупция” към Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинителен акт срещу Ваньо Митев – бивш ректор на МУ –София – за сключване на неизгодна сделка, допустителство и безстопанственост, и срещу Алексей Алексеев – бивш главен секретар на МУ-София за съзнателно сключване на неизгодни сделки, за престъпление по служба и за длъжностно присвояване.

В хода на разследването са разпитани 21 свидетели. Предстои насрочване на разглеждане на делото в Софийския градски съд.

Категории Моделът, ОбществоЕтикети ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

1 коментар към “Бившият ректор на Медицинския университет отива на съд”

  1. Много злоба и завист се извива вьрху този човек – а какво е направил всьщност? Забележителен мениджьр и учен е. Докарал е 100 млн. за университета и жадните за пари маргинали го атакуват, за да го елиминират и да имат лесен достьп до парите на университета! Жална Бьлгария!
    За МУ са най-жестоки последиците. Закриват изнесеното обучение, намаляват чуждестранните ни студенти….сриват 10-годишен труд с компроматчета и докладчета…
    За този човек МУ София беше кауза-още преди години, когато бившият декан Цанков се опита да го претопи в Софийския Университет, като го направи негов факултет. Тогава Митев беше начело на групата,която осуети този жалък опит за обезличаване на най-стария медицински университет в България. После, когато Митев стана ректор, го направи топ университет в България, с приходи за цялото му управление близо 100млн.
    И на какво основание ще го осъдят, след като е имал по закон пълна автономия за взимане на решения. И всичките му решения нали минават на факултетни и академични съвети. Декани на медицинския и другите 2 факултета нали е имало, те каква отговорност носят за записаните 150 студента, нали и с тяхно знание и позволение това е станало. И накрая Ваньо Митев остави ректорството със 100 000 000лв в касата на университета, а като стана ректор имаше 0 лв след ректорството на Владимир Овчаров. Аз ако съм на мястото на Ваньо Митев ще заведа дело в съда в Страсбург за шизофренично поведение от страна на държавните институции в БГ. Къде е била самата държава и държавния контрол по време на ректорството на Ваньо Митев, като е бил такъв престъпник тогава, министрите (няколко на брой) на образованието нали и те са одобрявали работата в университета или ако не са, защо не са спирали навреме решенията на Ваньо Митев? Тогава не са ли за обвинения в безстопанственост самите министри на образованието по време на ректорството на Ваньо Митев?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *