„АЗ напрaвих магистрала“, обаче „НИЕ искаме дебат“

„АЗ напрaвих магистрала“, обаче „НИЕ искаме дебат“

 

„Направих ви магистрала“, „построих ви мост“, „ремонтирах ви училище“, „изкопах ви метро“ – общо взето всички хвалби на Бойко Борисов са в първо лице, единствено число. Сякаш той е архитект, строителен инженер, финансист, юрист и специалист по европроекти с перфектно познаване на поне три западни езика.

„Аз съм“ е неговото „Той е“. Други няма! Дали? „Да, ама не!“, както казваше покойният Петко Бочаров!

Бойко! Борисов! Така, като си започнал, защо не ни спретнеш и едно дебатче. Нали таковата… първо лице, единствено число. За какво са ти експерти? Ти цели магистрали строиш, че един дебат ли няма да изръшкаш като куцо пиле домат. Нали през цялата си кариера повтаряш, че си човек от народа. Ами зарадвай го този народ като тръшнеш Корнелия Нинова. Ама като Бай Ганьо във виенска баня я тръшни. Найс, а?

Всичко това с „АЗ-ът“ на Борисов звучи смешно, но уви, не е! Тук няма изненада – управлявал ни е човек, който не може да се похвали с познанията на ренесансов енциклопедист, но за сметка на това егото му е колкото планината, преместена от Мохамед. Това всички ние си го знаехме, но че е и страхливец, само подозирахме.

Общо взето, народопсихологията ни е такава, че се раждаме, живеем и умираме в тарикатлък, така че повратливостта на един политик, който днес е с НАТО, а утре се мазни на Путин, не е чак толкова голям проблем за електората. Разсъждения от рода на „хитро било момчето, пласирало се“, безпокоят съвестта на малцина в милата ни Родина.

Все по-ясно става обаче нещо друго – случаят Бойко  Борисов  е различен от този на средностатистическите балканци-хитреци. Става дума по-скоро за страхливец, отколкото за тарикат. Май!

Борисов днес е с НАТО, а утре – с Путин, не заради нещо друго, а просто защото го е страх. Толкова го е страх, че даже Корнелия Нинова го плаши!

Все пак появата на един дебат е доста по-малко страшна от появата на едни бойни кораби в Черно море!!!

 

Категории Акцент, МненияЕтикети ,

1 коментар към “„АЗ напрaвих магистрала“, обаче „НИЕ искаме дебат“”

  1. За 9 години реално управление и толкова много предизборни кампании Бойко Брисов НИКОГА не е участвал в никакъв дебат, с когото и да е било! Никога! Няма да участва и сега,защото в дебата ще лъсне истинският му интелектуален капацитет. Той знае това и никога, ама никога няма да застане в студиото без да е наясно с точните въпроси и теми, и ХОРАТА, които ще ги задават. Той иска срещу него да стоят такива като Анка и Виктор, той да им задава темите и да се хвали на воля пред охахавения зрител. За мен той е един страхливец! Но, страхът му е основателен! Хитрец!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *