Костов уволнен по донос

Костов уволнен по донос

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова посочи, че прокуратурата няма не прави проверка за законосъобразност на освобождаването му

 

Срещу мен са активирани сведения от служители. Това коментира вече бившият главен секретар на МВР Георги Костов пред бТВ. Той уточни, че не е видял официално тези сведения, но е разбрал от медиите за тях.

По думите му е интересно, че едното сведение срещу него за осъществен натиск е от сегашния зам.-министър Венцислав Катинов, който по думите на Костов „в последния момент е решил, че е бил обект на натиск отпреди 2 години.”

Костов коментира, че преди девет дни е подал в прокуратурата сигнал, че е обект на натиск от страната на министъра на вътрешните работи Пламен Узунов и в последствие и от премиера.

„Пламен Узунов ми каза, че може да работи с мен и няма претенции към професионализма ми, но съм загубил политическото доверие на премиера. Премиерът ми се обади по-късно от телефона на Министерски съвет и каза, че е загубил политическото доверие в мен. През цялата си кариера не съм се ползвал с политическо доверие и това не е за мен белег, по който да се атестира служител на МВР”, категоричен е той.

У него няма чувство за обида и това по думите му е част от играта. Хубаво е да се знае, че тези действия не целят дискредитирането ми, а са послание към състава, защото те са незачитане на закона, добави Костов.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова посочи, че прокуратурата няма отношение и не извършва проверка за законосъобразност за освобождаването му. Държавното обвинение прави лична проверка на сигнала на Костов за твърденията, че му е оказва натиск. „Записи не съществуват или ние нямаме данни или твърдения за този натиск”, посочи тя.

Категории Общество, ПолитикаЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *