Спас Русев потвърди: Договорът на „Левски“ с БТК е за 12 млн. лв.

Спас Русев потвърди: Договорът на „Левски“ с БТК е за 12 млн. лв.

Мажоритарният собственик на „Левски“ спести подробности за контракта, за който първи ви информира „Студия Трансмедия“

Мажоритарният собственик на „Левски“ Спас Русев призна в интервю за Нова телевизия новината на „Студия Трансмедия“, че телеком операторът БТК ще плати на футболния отбор 12 млн. лв. в странна сделка. При нея футболният клуб предоставя името на официалния си стадион, който вече ще се нарича „Vivacom arena Георги Аспарухов“.

Според Русев, договорът е за 6 години и БТК ще плаща по 2 млн. лв. Според информация на „Студия Трансмедия“ това не е напълно вярно и точното сума на договора е 11.6 млн. лв. Спас Русев представи договора като абонамент, при който БТК ще плаща годишно по 2 млн. лв.

Според информация на „Студия Трансмедия“ това не е вярно. Договорът предвижда еднократно плащане от 7 млн. лв. и последващи плащания на тримесечие.

Според информация на „Студия Трансмедия“ първият транш от 7 млн. лв. вече е нареден към футболния клуб.

В интервюто си Спас Русев потвърди, че дълговете на клуба към момента са 20 млн. лева, но по думите му отборът няма да има проблеми с взимането на лиценз за следващия сезон.

„Трябва да се намерят собствени средства от „Левски“. Постъпления, спонсорски договори, продажба на билети и продажба на футболисти са източниците. „Левски“ ще бъде толкова голям, колкото средства ще генерира. Ако това ще увеличи дълговете на клуба, стадионът няма да има козирка. Ще има козирка, когато можем да си го позволим. Това ще струва между 3 и 4 милиона лева. Засега това е непосилно бреме“, заяви Русев.

 

МАжоритарния собственик обясни, че е прехвърлил пакета акции към Даниел Боримиров на същата цена, на която ги е придобил – безвъзмездно.

 

Категории Акцент, ПариЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *