Горанов си хареса РБ-2 за партньор, не изключва и Марешки

Горанов си хареса РБ-2 за партньор, не изключва и Марешки

Новата редакция на Реформаторския блок е естественият партньор на ГЕРБ. Това каза по „Нова телевизия“ бившият финансов министър Владислав Горанов. Той коментира все по-често налаганата от социолози и политолози тема за широка коалиция ГЕРБ – БСП.

„Рано или късно ще се стигне до по-широки коалиции. Но това ще стане, когато обществото узрее, и няма да е скоро“, обясни Горанов. От думите му стана ясно, че коалция след изборите ГЕРБ биха направили само с Реформаторския блок.

Горанов, който е начело на две от листите на ГЕРБ каза, че за момента общи действия с БСП няма и няма да има, а твърденията за сътрудничество са удобна теза.

На въпрос за евентуална коалиция с Веселин Марешки в бъдещия парламент кандидат-депутатът заяви: „Марешки може да влезе в парламента, но за да го направи, той трябва да скъса с успешни бизнеси, с които сваля звезди на избирателите. Ако е част от Народното събрание, трябва да видим къде ще се позиционира. За момента тезите му са популистки.“

Категории Акцент, ОбществоЕтикети , , ,

Автор: Мирослав Иванов

Мирослав Иванов се занимава с финансова журналистика повече от 10 години - по-голямата част от тях в печатни медии. Работил е за водещи икономически всекидневници в България, като „Пари“, а след придобиването му от Икономедиа и за наследника му „Капитал daily”. Има опит и от онлайн медии, включително и от поддържания от него блог. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *