Проф. Здравко Митков: В Македония актьорите работят за двойно по-високо заплащане от нашите

Трансмедия ТВ

Проф. Здравко Митков: В Македония актьорите работят за двойно по-високо заплащане от нашите

Трансмедия ТВ представя едно интервю на Емил Янев с директора на сатиричния театър „Алеко Константинов“ проф. Здравко Митков:

Какво може и какво не може да направи за българската култура служебното правителство в краткия си мандат. Какво очакват театралите от поредния актьор в креслото на министъра на културата. В личността на министъра ли са проблемите или в позицонирането на културата в общата политическа и финансова картина. Кой ще измисли формулата, по която държавата да подпомага изкуството и културата. Защо нито една политическа сила не се ангажира с реформите в културното пространство. Има ли шансове качественият театър да се пребори с комерсиалния. Общински или държавен театър. Как проф. Митков вижда пътищата за развитие на родния театър.

Категории Акцент, Обектив, Цивилизация

Автор: Емил Янев

Емил Янев е професионален журналист, завършил Факултета по журналистика на СУ „Климент Охридски“, минал през школата на вестниците „Орбита“, „Коотеративно село“, „Старт“, „Подкрепа“ и развил вижданията си като издател на списание „ТВ Плюс“. Сътрудничил е и в ред други издания, където също е защитавал името си с характерния си стил на критичен и ироничен рефлекс към личности и събития. В Българското национално радио той, в тандем със съекипника си Кин Стоянов, създаде пет авторски радиоформата – освен „Часът на инфохолиците“, още „Трамвай по желание“, „Риалити роман“, „Различният до мен“ и „Радиотранс“ - всички отличени с високи журналистически награди. „200 имена, които промениха света“ е първата му книга.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *