Марешки: Плащах си на Валерия Велева за медиен комфорт

Марешки: Плащах си на Валерия Велева за медиен комфорт

Журналистката репликира, че това е лъжа, но не отрече, че са се виждали с бизнесмена

Бизнесменът и кандидат за президент Веселин Марешки обяви публично, че си е плащал за медиен комфорт на Валерия Велева.

Пред Нова тв тази сутрин той заяви, че е давал пари на сайта „Епицентър“ по време на предизборната кампания, за да си осигури спокойствие и след като спрял да плаща, сайтът започнал да пише лоши неща за него.

Разговорът се водеше в студиото на сутрешния блок и в него по телефона беше включена и Велева, за да отговори на обвиненията.

„Никога не съм искала от него пари. Срещали сме се само веднъж. Имахме медиен договор за предизборната кампания. Нашите отношения са предмет на Сметната палата“, заяви Велева.

„Това е лъжа“, репликира Марешки, щом чу, че от него не са искали пари.

„Всички публикации са с логата „Платена публикация“ и „Президентски избори“, продължи Велева и на свой ред обвини Марешки: „Неговата реакция е заради публикация в „Епицентър“ на обвинителния акт на Марешки, с който той влиза в съда за хулиганство. Публикувахме обвинителния акт“.

„С толкова „нискостоящи“ няма да говоря, плащал съм – комфорт, не плащам – няма комфорт. Това дело е от 2014 г. и го публикуват сега“, отговори Марешки.

Той беше категоричен, че си е плащал за комфорт, а не за медийна реклама. Водещият припомни, че в началото на появата на сайта на Велева в медиите се появи списък с тарифата за рекламни материали, в които влизаха коментарът, интервюто и др., които по никакъв начин не се вписват в жанра на платените публикации.

„Това е клевета“, включи се отново Велева.

На това Марешки й отговори, че ще се срещнат в съда.

 

Категории Медии, Общество

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *