Проф. Герджиков: Ще реша дали да приема или да откажа поста

Проф. Герджиков: Ще реша дали да приема или да откажа поста

Юристът от НДСВ сподели, че е имало разговор с него за служебен премиер

Публикувано на Категории Общество Сподели

Проф. Огнян Герджиков обяви, че е имало предварителен разговор с него за поста на служебен премиер в кабинета, който ще сформира новоизбраният президент Румен Радев. 

„Имаше най-общ разговор, като някаква идея, за която аз не съм казал нито да, нито не. Нищо категорично не мога да кажа“, сподели проф. Герджиков по БНТ. Той отказа да обяви какво би решил, ако бъде поканен да оглави служебния кабинет. „Като се стигне до крайното решение, тогава ще реша дали да приема или откажа“, заяви Герджиков.

Политическа криза няма. Нормални процеси са правителствата да подават оставка. Има си процедура за това, разписана в Конституцията и в законите на страната, и тук няма никаква драма. Драма ще има, ако след изборите новият парламент не може да излъчи правителство и да трябва да се завърти рулетката и влезем в спиралата от избори към избори, каза още бившият председател на Народното събрание.

Според него президентът Росен Плевнелиев не е нарушил Конституцията, като не състави служебен кабинет и предостави тази възможност на приемника си ген. Радев. Герджиков допълни, че „правото никога не сработва напълно – животът е много по-богат от това правото да може да регулира всичко, получават се луфтове и тогава се пораждат и споровете между юристите“.

Категории Общество

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *