Следващият кръг преговори за Сирия в Астана

Нурсултан Назарбаев предлага:

Следващият кръг преговори за Сирия в Астана

Русия, Турция, Иран и правителството в Сирия вероятно ще участват

 

Казахският президент Нурсултан Назарбаев заяви на 26 декември, че е готов да бъде домакин на мирни преговори за Сирия в казахсанската столица Астана, според репортаж на Ройтерс.

Коментарът на Назарбаев бе направен по време на посещението му в Санкт Петербург, където той се срещна с руския президент Владимир Путин. Путин, от своя страна, заяви на 23 декември, че Русия, Турция, Иран и правителството на Сирия са се съгласили именно Астана да бъде мястото на новия кръг от сирийските преговори.

Сирийското правителство, подпомогнато от въздуха от руснаците и от множество чужди милиции на терен, постигнаха напоследък голяма победа над бунтовническите сили, възвръщайки си контрола над разделенения от много време град Алепо.

По материал от Ройтерс

Категории Акцент, Конфликти, Общество, ПланетаЕтикети , , , ,

Автор: Костадин Грозев

Доц. Костадин Грозев е завършил Английската гимназия в Пловдив (1980), след което завършва история в Историческия факултет на СУ (1985). Д-р по история от 1990 г. с дисертация за Демократическата партия в САЩ (1969-1972). От 1990 г. е старши асистент, от 1993 г. - главен асистент, от 2007 г. - доцент към катедра "Нова и съвременна история". Автор на множество статии, студии и други изследвания в областта на сравнителната история на ХХ в., международните отношения и Студената война, избори, кампании и избирателен процес в Европа и САЩ. Статии от него в "Студия Трансмедиа": 26.06.2015 - Quo vadis EU?

1 коментар към “Следващият кръг преговори за Сирия в Астана”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *