Над 2 милиона лева събра тази година „Българската Коледа“

Над 2 милиона лева събра тази година „Българската Коледа“

Вече 14-та година „Българската Коледа“ създава усещането за всеобща грижа към здравето на българските деца

Събраните средства ще бъдат в подкрепа на децата с тежки хронични заболявания за модерна високотехнологична апаратура за прецизна диагностика, съвременно лечение и рехабилитация.

Традиционният благотворителен спектакъл беше снощи в Народния театър „Иван Вазов“. На него присъства президентът Росен Плевнелиев и патриарх Неофит.

В четиринайстото издание се включиха знаменити български музиканти, танцьори, спортисти, актьори, журналисти, сред които Райна Кабаиванска, Николина Чакърдъкова, Крисия, деца от музикалното училище „Любомир Пипков“ и много други. Към призива за подкрепа се присъединиха и войниците от 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Над 2 000 000 лева е достигнала набраната сума от кампанията след края на концерта. Към момента близо 700 000 са изпратените дарителски SMS-a на № 1117 – от началото на 14-то издание на „Българската Коледа“, което беше обявено от президента на 30 ноември т.г. От тогава досега в дарителската сметка на инициативата са постъпили повече от 1 400 000 лева. В духа на най-добрите български традиции българите отново отвориха сърцата си, за да дарят вяра и надежда на нуждаещите се от подкрепа, каза за БНР  Дарина Владова, съветник на президента. 

В ефира на „Хоризонт“ Владова коментира още:

Аз мисля, че доверието в кампанията е голямо – то е и към президента, и към всички, които участват в реализирането на тази инициатива. През годините на своето съществуване „Българската Коледа“ помогна на 3 409 деца да се преборят с болестта, дари на 229 лечебни заведения в цялата страна съвременна апаратура за лечение и рехабилитация. Вече 14-та година „Българската Коледа“ създава усещането за една всеобща грижа за здравето на българските деца.

Категории Акцент, Моделът

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *