Гриша Ганчев потвърди: Сталийски и Пеевски са носели пари на Борисов

Според бизнесмена общата сума на парите е 240 млн. лева

Гриша Ганчев потвърди: Сталийски и Пеевски са носели пари на Борисов

Делян Пеевски и Александър Сталийски са носели пари на Бойко Борисов, които Цветан Василев е давал, преди да фалира КТБ. Това сподели бизнесменът Гриша Ганчев, един от участниците в срещата между Сталийски, Цветан Василев и Бойко Борисов. Той фактически потвърди пред Нова тв казаното от банкера неотдавна пред телевизия BIT.

Ганчев каза, че политиката го интересува само доколкото като бизнесмен е заинтересуван да има нормална обстановка за бизнеса. Ганчев коментира казаното от Цветан Василев, че в България има мафиотски клан на управление и прословутата среща между него, Цветан Василев и Бойко Борисов, за която писаха медии:

„Тя тази среща стана нещо като розов бразилски сериал. Аз присъствах, макар че не исках. Но Борисов каза, стой тука да слушаш. Това стана десетина дена преди да падне КТБ и преди да подгонят Цветан Василев, че искал да убива лицето Делян Пеевски. Целият разговор беше свързан с някакви милиони, раздавани насам-натам. Бойко Борисов вика на Василев, вие двамата ме бутнахте от власт, а другият от шест месеца не е идвал да ми каже едно „здрасти“. За един рожден ден съм получил от тебе една икона със сребърен обков, която е в Министерския съвет и ако не са я откраднали, като се върна, ще си я взема. Ставаше дума за големи суми – 240 млн. лв. общо, натрупани в годините, които са носени на Бойко Борисов. И човекът си му го каза директно в очите.“

Ганчев потвърждава казаното от Цветан Василев, че събирачът на пари е Сталийски, а получателят – Борисов.

„Споменават се различни цифри. И Цветан Василев казва – тези пари съм ги дал на Сашо да ти ги донесе, онези съм ги дал на Делян да ти ги донесе и т.н. И Бойко му вика – не си ме черпил едно кафе за тези четири години, в които не сме се виждали.“

На въпрос знае ли дали тези пари са стигнали до Бойко Борисов, Ганчев казва, че само предава разговора, който се е провел на срещата. Присъствието си на срещата между Цветан Василев Борисов и Сталийски Гриша Ганчев обяснява, че е докарал с колата си Борисов, за да го спаси от преследвачи, които непрекъснато се влачели подире му. По това време Борисов е в опозиция.

На срещата Василев моли Борисов да помогне за спасяването на банката. „Като какъв да я спася, аз съм опозиция“, отговорил му лидерът на ГЕРБ.

Ганчев не се съгласява да го наричат „ортака на Цветан Василев“, защото с него имал един-единствен бизнес – Василев частично финансирал завода за коли в Ловеч и никакви други бизнеси с него нямам, настоява Ганчев.

По въпроса дали все още функционира въпросната схема с носенето на пари, Ганчев отговаря: „Аз само ви пресъздадох един разговор, а вашите зрители нека сами да преценят кой крив, кой прав. Съвсем честно съм ви споделил какво съм чул на тази среща.“

Гриша Ганчев е един от най-богатите българи. Собственик на ЦСКА и „Петрол“. Сериозна част от бизнеса му е свързана с производството на автомобили. Друг от неговите бизнес интереси му донесе дела. През 2012 г. бяха арестувани синът му Данаил и служители на компанията. Подозренията са в престъпна група, ощетила държавата от невнесени данъчни задължения и пране на пари. Адвокат на Ганчев е лидерът на Движение 21 Татяна Дончева.

Категории Мнения

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *