“Студия Трансмедия” не участва в „кръгове за дискредитиране“

“Студия Трансмедия” не участва в „кръгове за дискредитиране“

В подписан от свой нов, напълно неизвестен автор текст, онлайн изданието на в. „Труд“ отправи в понеделник упреци към „Студия Трансмедия“ и издателя на сайта Георги Василев, че участват в кръгове, целящи дискредитирането на главния прокурор.

Текстът е посветен на интервюто на Цветан Василев пред Сашо Диков в Би Ай Телевизия и в него на унищожителни нападки са подложени почти всички отразили го медии и издателите им. Според в. „Труд“, чиито издател Петьо Блъсков се оказа с огромни необслужвани кредити във фалирала Корпоративна търговска банка, съществува някакъв кръг от издатели, известни бизснесмени, сред които освен Георги Василев са още Иво Прокопиев и Огнян Донев, чиято цел е да бъде дискредитирана прокуратурата и главния прокурор Цацаров.

„Не участвам и не се виждам в ролята на “тинк-танк” в никакви кръгове, които имат за цел да дискредитират главния прокурор. Единственото, с което се занимавам е своя бизнес на инвестиционен банкер и единствените интереси, които защитавам са своите бизнес интереси“.

Така издателят на “Студия Трансмедия” Георги Василев коментира обвиненията на в. „Труд.

“Студия Трансмедия” потърси за мнение и останалите двама описани като участници в мнимия кръг издатели – Иво Прокопиев и Огнян Донев. До редакционното приключване на текста те не коментираха темата.

„Студия Трансмедия“ ще продължи да работи по теми, които смята, че са от особен обществен интерес и ще информира читателите си за тяхното развитие. Сред тези теми, например е историята с промяната на собствеността в Българската телекомуникационна компания.

Изданието е сред малкото медии в страната, които публикува серия от разследвания за смяната на контрола в дружеството, осъществена с активната подкрепа на държавата. Смяна довела до огромни преки загуби за държавния бюджет.

Категории Акцент, Медии

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

1 коментар към ““Студия Трансмедия” не участва в „кръгове за дискредитиране“”

  1. За вас съм сигурен, че не сте част от нечий кръг, но не знам защо отричате наличието на кръга „Капитал“ начело с Иво Прокопиев, след като действащ министър-председател на страната ясно каза, че именно Прокопиев се е опитвал да кадрува във властта!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *