Илияна Йотова стои зад думите си за Радев и БСП

Илияна Йотова стои зад думите си за Радев и БСП

Според нея това означавало новоизбраният президент да изпълни обещанията си пред избирателите

Йотова заяви пред БНР, че стои зад думите си, казани пред Националното съвещание на БСП с предупреждение към кандидата за президент ген. Румен Радев няколко дни преди балотажа. Тя се обърна към него пред цялата зала:

„Няма как да не почувствате, г-н Радев, как трепти във въздуха на тази зала едно огромно доверие към вас. Днес в тази зала вие трябва да почувствате и да знаете цената на всеки глас, застанал зад вас. Пред себе си имате най-старата партия в България и може би в цяла Европа! Тук имате достойни хора, които през последните години са гонени, мачкани, обиждани, само защото са верни на Българската  социалистическа партия. И най-малкото движение от ваша страна срещу тази партия  няма да ви бъде простено!“, каза Йотова. Според нея това не означавало зависимост, а изпълнение на обещаното като независим кандидат.

Нито една българска институция, според мен, не работи достатъчно с неправителствените организации, с гражданските сдружения. Работата ми в ЕП ме научи, че ако искаш наистина добре да си свършиш работата, трябва да имаш тази експертиза, ще работя много сериозно в тази посока, каза Илияна Йотова.

Избраната за вицепрезидент Илияна Йотова си поставя за цел да осъществи много по-сериозна работа с гражданското общество у нас и с българите в чужбина.

По думите ѝ, преди официално да встъпи в длъжност като вицепрезидент, тя ще се върне в Брюксел, за да довърши работата си като заместник-председател на Комисията по вътрешна политика:

„Ще трябва и там да видим как ще се сложат всички тези функции, кой ще ги изпълнява, въобще имам доста работа да свърша и там, а след това ще мисля за екипите тук. Няма да бързам въобще с назначения, с кадрови размествания… не съм такъв човек.“

Категории Общество

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *