Стинг върна живота в зала Батаклан

В памет на жертвите

Стинг върна живота в зала Батаклан

90 от 130-те жертви на атентатите на 13 ноември 2015 г. в Париж бяха убити в Батаклан

Година след атентатите от 13 ноември 2015 г. музиката отекна отново в концертната зала Батаклан в Париж с концерт на Стинг. Той се качи на сцената, за да върне живота в залата и в памет на жертвите, ден преди официалните възпоменателни церемонии, предаде Франс прес.

На лицата на присъстващите имаше усмивки и сълзи през целия продължил близо час и половина концерт. След последните ноти на „The Empty Chair“ мнозина от близо 1500-те присъстващи се прегърнаха и изпратиха певеца с бурни аплодисменти, както за прекрасното изпълнение на британския музикант, така и за възраждането на залата Батаклан.

В края на концерта Стинг напомни и за проблемите, пред които са изправени мигрантите с песента си „Inshallah“. Той отдаде почит и на паметта на американския репортер Джеймс Фоли, екзекутиран в Сирия през 2014 г. от Ислямска държава.

На концерта присъстваха множество известни личности, включително кметът на Париж Ан Идалго, министърът на културата Одре Азулем, певиците Патрисия Кас, Жан Шерал и Лу Доайон.

90 от 130-те жертви на атентатите на 13 ноември 2015 г. в Париж бяха убити в Батаклан, припомня АФП. Приходите от концерта ще отидат в благотворителни фондове в подкрепа на близките на жертвите на терористичните атаки.

Снимка: Reuters

Категории Цивилизация

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *