ГЕРБ – пресцентърът с фалшификат за Цецка Цачева – дипломираният юрист

Номерът с дипломата

ГЕРБ – пресцентърът с фалшификат за Цецка Цачева – дипломираният юрист

Живеем в свят, където технологиите са върха, но освен технологии, необходим е и интелект, за да ги използваш

Публикувано на Категории Мнения Сподели

Онзи ден пресцентърът на ГЕРБ показа дипломата за висше образование и удостоверението за юридически стаж на уважаваната депутатка, парламентарист, правист и кандидат за президент Цецка Цачева.
Придружи ги със следния текст:
„Уверени сме, че по този начин всички злоумишлени спекулации ще бъдат прекратени. Освен това, с настоящото писмо Пресцентърът на ПП ГЕРБ информира всички представители на медиите и институциите в Република България, че г-жа Цецка Цачева дава изричното си съгласие, да търсят и предоставят документи, включително и с нейни лични данни, доказващи образованието и квалификацията й“.
Ето какво споделиха по този повод в мрежата, спирайки се главно на нередовния ръкописен номер на дипломата:

*** „Ехо, пресцентърчето на ГЕРБ!
Какъв е този номер на ръка?
Къде е серийния номер от букви и цифри?
Защо подписите на ръководителите на факултета по право не съответстват с подписите на ръководителите от посочената година?
Защо е учила 4, а не 5 години?
Кого искате да излъжете? Я, бегайте у лево! И обикновен фалшификат и то елементарен не можете да сглобите! Леваци!“

*** „Как е възможно, медия претендираща за обективна да повтори грешката, която едно време направи 24 часа с фалшивата партийна книжка на Софиянски…“

*** „В Цецкината номерът на дипломата е ръчно написан и няма рег. номер. Общо взето това са различията. Дипломът ми е от същата година.“

*** „Документът е без надлежни атрибути от печатницата – СЕРИЯ И НОМЕР (горе под Диплом ) там някой е надраскал нещо на ръка!!!“

*** „Сравнявам с моята диплома и откривам сериозни различия. За моята съм сигурен, че е истинска…“

*** „Абсолютно фалшименто ! Дипломата ми също е от 01.04.1983-а година ! Нищо общо….“

*** „Завършил съм същата 1983 година. Дипломата ми е от 14.10.83 година и е с фабричен номер от печатницата и е малко по-голям от въпросната диплома (номерът й – бел. моя). Почеркът с който са написаните двете дипломи съвпада, но подписа на ректора – не! (бел. от мен – ректор по онова време е акад. Георги Близнаков)
Въпросната диплома задължително трябва да е с фабричния номер от печатницата, а не изписан на ръка! Мястото на изписания с ръка номер не съвпада с мястото на фабричния номер! Вероятно бланката е била нередовна и не е трябвало да се използва или има и друга диплома със същия номер!!В този си вид дипломата е НЕРЕДОВНА!Задължителна е Университетска справка и изясняване на случая.“
Някои от тези хора са си дали и имената.
Моето мнение – споделям забелязаното.
Разбира се, направил съм си проверката – още преди години, когато звездата на „супер квалифицираната юристка“ изгряваше на хоризонта.
Но дори и по това левашко факсимиле имам редица други бележки. Съвременните технологии са върха, ама трябва и да имаш интелект да ги използваш. И да знаеш как да замаскираш добре това използване.
Един гол фотошоп не върши работа, знаят специалистите.

Въпросът е защо пресцентърът на ГЕРБ направи такава „услуга“ на Цачева. Или още по-точно – защо пресцентърът, а не самата тя размаха тази диплома?

И преди да пишете опровержения за факсимилето, поне си погледнете вашите дипломи!

Имам и факти и бележки по моминската фамилия на Цецка Цачева. Според мен това е било целта на занятието – да се предизвика скандал около една диплома, като негласно покрай него се наложи едно наименование на неспоменаваната никога досега моминска фамилия на кандидатката.
А защо моминската й фамилия е табу, го обясних в поста ми от 6 октомври „Равнис! Затвори очите!“, свързан с проверката в родната й село.

БЕЛЕЖКА: Моята проверка показа, че тя е завършила право. Наистина, може и да съм сбъркал, но надали!
Тогава? Конспирацията стана съвсем любопитна заедно с мълчанието два дни на всички замесени в нея, вкл. и от самата Цецка Цачева за тази странна нейна компрометираща я диплома.

Източник: Фейсбук

Категории Мнения

1 коментар към “ГЕРБ – пресцентърът с фалшификат за Цецка Цачева – дипломираният юрист”

  1. Гербът на печатс на дипломата е неясен и ми се струва,че това е герба на НРБ до 1971 год.,където лентата е права с надпис 9/9/1944 год.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *