Предсмъртното послание на Шимон Перес към Путин

Предсмъртното послание на Шимон Перес към Путин

Америка ще спечели, без значение какво правите

Публикувано на Категории Коментар, Планета Сподели

Аз му казах: вие сте на 63 години, аз съм на 93 години. Кажете, какво искате да постигнете в близките 30 години? За какво се борите? Опитвате се да дразните Америка?

Той каза: Не.

Иска ли Америка част от Русия? Не.

Имате ли недоразумения с Обама?

Той каза: А вие защо питате?

Казах му: Вижте, аз не съм шпионин, може да говорите с мен за всичко.

Той попита: Какво мислите?

И аз казах: Америка ще спечели, без значение какво правите.

Защо? – попита той.

Защото те са щастливи, а вие не сте.

По-нататък му казах:

Когато американците се събуждат сутрин, какво виждат? Мексико е на юг, те приемат мексиканци в своята страна. Канада е на север, те са много добри приятели с канадците. А вдясно и вляво има риба във водата. За какво трябва да се безпокои Обама? А вие? Вие се събуждате сутрин до своите съседи. Кои са те? Япония, Китай, Афганистан! Боже мой! Те знаят, че имате огромни земи, но на никого нищо не давате. Притежавате 20 процента от прясната вода в света, но нищо не давате. Така че когато снегът в Сибир се стопи, какво ще видите отдолу? Китайци! Защото на изток китайците са много, а руснаците – малко.

Второто, което му казах:

В Америка съотношението между размера на земята и числеността на населението е по-добро. При вас е лошо. Двайсет милиона квадратни километра! Боже мой! Но вие нямате толкова хора. Вашите хора умират. Не се заблуждавайте от аплодисментите и от това какво говорят за вас. Те няма да ви простят. Защо руснаците живеят само 62 години, докато американците доживяват до 82 години?

И тогава му казах: вие се държите като цар.

Казах му още: Какво са направили царете ви? Построили са два града, Санкт-Петербург и Москва, те са като витрини. Всичко, за което се сетите, ще го намерите там. Останалата част на Русия е като Нигерия, но покрита със сняг. Вашите хора умират. Вие не им давате живот. Мислите, че ще ви простят?

Защо Америка е прекрасна? – го попитах.

Защото са дарители. Защо Европа има проблеми? Защото чака дарения. Америка дава. Хората си мислят, че това е така, защото американците са щедри. Аз мисля, че е, защото са мъдри. Ако давате, вие създавате приятели. Най-полезната инвестиция е да създаваш приятелства.

Америка имаше мъжеството да приеме плана Маршал, да отдели огромен залък от нейния БВП, за да го даде на онази умираща Европа. И в този смисъл показаха, че това е най-добрата инвестиция в света.

В онази Европа нямаше нито една страна, която да не е била империя. Французи и англичани, португалци, всички. И какво се случи? Бяха изритани отвсякъде и останаха без нищо. Англия, най-голямата империя – от изток до запад, в която слънцето никога не залязваше, на всички океани – но дори неагресивните индийци ги изгониха и ги оставиха само с три малки острова, с които не знаят какво да правят.

Повярвайте ми, казах на Путин, враговете и враждата водят до най-големите загуби в живота.

Вие инвестирате в глупост.

Сайт „Русский еврей“

 

Категории Коментар, Планета

Автор: Рени Нешкова

Рени Нешкова

20 коментара към “Предсмъртното послание на Шимон Перес към Путин”

  1. Наистина е непонятно, имам по стечение ъна обстоятелствата приятели там, уви когато разговаряхме по скайп ми казаха и какво от това, че умираме на 62 г.?! не могат и не искат да разберат това , което им се казва! Най ужастното е ч е смърта вообще не ги притеснява( те и поради тази причина с лекота отиват да воюват)за руснака затвора е по страшен от вышая мера наказания- (разстрела). ако се вгледаме в историята, то това си има обяснение. Те са били роби до 1861г. по-добре е на война( с риск да бъдеш убит, но и с вероятност да оцелееш и да се върнеш с награбеното.) отколкото да стенеш под къмшика на помещика, който може да те продаде на друг(заедно с цялото семейство), като прасе или овца!

   1. Руснаците са били роби до 1974 г., когато на селяните им дават паспорти. Дотогава са можели да пътуват извън селото само с бележка от председателя на колхоза.

   2. Концентрираш се върху подробностите , а изпускаш основното . Знаеш ли кога в Русия въвеждат робството и под чие давление ? А ти знаеш ли , че си роб ? Знам , че ще ми кажеш не и ще ме напсуваш , може и епитет да ми сложиш … Това не променя нещата , ти плащаш със себе си за „живот във клетка с малка порцийка храна“ . Това се нарича регрес , ти не си виновен за това . Това ти го причиняват създания , чиято цел е свиването на съзнанието , заробване и поробване . Регрес ! Обяснениятята не са ми силната страна , но повярвай ми – преди 2000 години сме били по добри и сме се развивали . А сега деградираме и ни мачкат към низшите сили .Дано Бог ги накаже !!!

 1. Стилистичните белези на текста правят неавтентичността му очевидна. Да не говорим за начина, по който изглежда раздела Редакция на украинския сайт Русский еврей http://rusjev.net/direction/

  1. Да, стилистично е направо недоразумение. Но казаното в текста не е просто внушение – истина е.

 2. Путю в ОБРЕЧЕНОСТТА СИ ,повлича и всички Глупаци…като Президента Ни, за другата Червена сган…нямам думи ! А Сганта повлича и Другите, като Порой след Буря !!

 3. Истина има в това писмо, не зависимо дали е измислица или факт. Направи така, щото РФ да граничи с врагове или в най-добрия случай страхуващи се от нея. Разумно е всеки съсед или страна от т. н. област на руско влияние да има едно на ум и да се подсигури в случай на руска агресия, защото такава е много вероятна. Това в пълна степен важи и за нас!

 4. Има истини, но има и пълни глупости – американците били щедри. Тотална глупост на заслепен американофил. Едва ли има по-егоистично узурпираща нация в света. По една от научно-популярните телевизии казаха, че само китайците ако искат да живеят по американския консуматорски начин на живот ще са нужни ресурсите на 6 (шест) планети като Земята. Това е изключително щедро – да консумираш ресурси, с които не разполагаш. И невероятно щастлив и егоистичен начин на живот. Това си е чиста проба кражба … от нашите и техните деца.

 5. Недоумявам, защо има българи да не вникват във философията на един мъдър човек, евреин. Успял със своя народ да изгради за 50 г. една богата държава, една страна- градина от пясъците. Защо една богата на природни богатства Русия да хвърля всички ресурси за армия, въоръжение и средства за човешко унищожение. Отговорът е прост. Защото Русия и СССР винаги са били „империя на злото“. Империя от крепостни, още от руските царе, хора продавани като добитък. Следват Ленин, Сталин, натиквали народа си в лагери. Брежнев, Андропов, Черненко,Путин скарани с демокрацията . През моя 70 годишен живот съм имал възможност да живея в СССР и САЩ. Питал съм се защо руснаците са винаги мрачни, умислени, защо след като напуснат работните си места гледат да се напият безпаметно. Векове алкохолът е деградирал поколения от руснаци. Защо един човек пие, защото няма перспектива, няма бъдеще. Тука е голямата разлика между мужика и янките. Американеца има „американска мечта“. Да работи, да печели пари, да има жилище, кола, яхта, да му се родят деца, да ги изучи. И един ден да има спокойни старини и да доживее за статистическите 82 г. Затова мужика без перспектива толкова лесно грабва автомата и воюва, без да мисли за смъртта. Погледнете руската история за последните 100 години. Първа световна война, Гражданска война, Революция, Финската война, анексията на Литва, Латвия, Естония, анексията на половин Полша,Втората световна война, Корейската ,Виетнамската, Афганистанската,, наместа в Куба, Никагуа. Даже през 21 век анексираха части от Грузия, сега Кримската история и Сирия…При такава огромна територия, Русия има ли нужда от нови земи? Не, има необходимост да налага своите имперски намерения. Така се отклонява народа от вътрешно-държавните им проблеми, създава им изкуствено самочувствие на велик народ. А как живее обикновения мужик? Откровено не добре. Затова само в Израел последните 15-20 г. заминаха близо 800 хиляди руски граждани, в Гърция 25 хиляди. В САЩ видях цели квартали от новодошли руски граждани. В победената и разрушена Германия, сега цветуща държава се срещат на всяка крачка руснаци. Същото е в Испания, Англия. Само в България има живеещи 250 хиляди руски граждани. Защо напускат родината си? За по-добър и перспективен живот. Има ли американски граждани, мигрирали в Русия? Не. Вникнете в тези редове и не дълбайте в стилистика, превод…

  1. Ей, арменец, ти каза всичко, което трябваше…ама не мисля, че някоя дървена глава ще те разбере! Народа е толкова изглупял, че се стигна до там да вкара в парламента фашистките партии, политиката се бистри в селските кръчми, завистта и злобата са нашия поминък. Никога няма да се оправим, защото никога няма да започнем да мислим със собствения мозък…

 6. Евреите са най-големите врагове не само на Русия, но и на цялото човечество. Понятието за щастие е много относително и щастието изобщо не е аргумент в политиката. Изобщо Фейсбук не си заслужава вниманието, няма смисъл да се палиш тук и да гориш…

 7. Много стройно и логично поднесени въпроси! Браво! Поздравления за стария политик! Аз съм във възторг и си мисля, че тези въпроси могат да бъдат задавани не само на всеки руснак (поддържащ или неподдържащ политиката водена от Путин), но и на всеки русофил у нас, та дано се освестят най-после накъде са тръгнали!!! 🙂

 8. Много умен е тоя Перес!Но не вярвам Путята да го разбере, защото е агресивен мръсник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *