Пловдив ще събере в едно красота, традиции и любов

„Минало несвършено…“

Пловдив ще събере в едно красота, традиции и любов

Очакват се повече от 60 събития в Празниците на Стария град

"Минало несвършено…" – под това мото тази година ще преминат в Пловдив Празниците на Стария град . Във времето от 19 до 25 септември ще се състоят повече от 60 събития – концерти, изложби, пленери,състезания и др.

В рамките на Празниците ще се проведе  традиционният Есенен панаир на занаятите. Откриването на панаира ще започне с шествие от Етнографския музей по калдъръма на Стария град до площад „Римски стадион“ на 22 септември, в 17:30 ч., Точно в 18 ч. ще стартира Есенният панаир на занаятите, с програма на площад „Римски стадион“. Едновременно ще започне пленерът по грънчарство.

В състезание „С менци за вода“ ще могат да се включат всички желаещи на възраст 18 години и нагоре. Водоносците ще пренасят менци на кобилица, ще се състезават за най-бързо време, като трябва да не разливат водата от съдовете. Състезанието има за цел да пренесе част от миналото в нашия съвременен бит по забавен и интересен начин.

Чрез различни  инициативи ще се показват моменти от пловдивската история, от българските ни корени и традиции, ще се представят лица и хора, които са отдали труда и усилията си за възраждането на Стария град.

Източник: РlovdivNews.bg

 

Категории Цивилизация

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *