Дончева атакува „Дондуков“ 2 с царист

Предизборни котерии

Дончева атакува „Дондуков“ 2 с царист

Вицето на Татяна Дончева е Минчо Спасов, някогашен заместник-председател на Парламентарната група на НДСВ, някои вече наричат симбиозата „монархосоциализъм“

В битката за "Дондуков 2" се впуска Татяна Дончева, по-известна като адвокатката на мафията. За неин вице е избран Минчо Спасов. За това съобщи един от най-скандалните депутати на прехода Маргарит Мицев. По негови думи с пикантната информация се е сдобил от  "журналисти от големи медии".

Спасов е част от някогашната партия НДСВ. През 2004 година става народен представител, през следващата година оглавява парламентарна анкетна комисия, проверяваща отпускането на кредити на страни от Третия свят. През юли 2005 година Минчо Спасов е преизбран и става заместник-председател на Парламентарната група на НДСВ. През февруари 2008 година става председател на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.През следващите месеци става известен с критиките си към ръководството на Министерството на вътрешните работи, последвани от оставката на вътрешния министър Румен Петков.

За това, че отломките от някогашното  властващо НДСВ сега застават за Дончева говори фактът, че кандидат-президентската двойка Дончева-Спасов е подкрепена от Инициативен комитет, в който личат имената на футболния треньор Пламен Марков, оперната певица Александрина Милчева, бившия шеф на болница "Св. Иван Рилски Дечо Дечев, кметът на Трявна Стефан Данаилов, бившия военен министър Николай Свинаров, театрала Борис Панкин, кинорежисьора Иван Ничев.

Категории Политика

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *