УБИТИЯТ ПРЕСТЪПНИК – НЕУЯЗВИМ ЗА ОРГАНИТЕ И ТЕМИДА!

Форум Фейсбук

УБИТИЯТ ПРЕСТЪПНИК – НЕУЯЗВИМ ЗА ОРГАНИТЕ И ТЕМИДА!

Бил е под домашен арест след маса въоръжени обири и участие в няколко престрелки, заподозрян е и в поръчкови разстрели

Кой е Христо Георгиев – застреляният днес в Разсадника в столицата след преследване и престрелка посред бял ден при обира на заложната къща в "Надежда"?
Бившият полицаят е имал 9-годишен меверейски стаж. Разследван за връзки с мафията и подава рапорт за напускане.

– задържан юли 2010 при акция "Златарите" след поредица въоръжени обири на златарски ателие. В жилището му открити златни накити, черни маски, полицейски радиостанции и т.н. И ОСВОБОДЕН
– заподозрян за редица обири през следващите години, вкл. на банка и поща
– на 1 октомври 2013 г. прави с брат си въоръжен обир на "Асетбанк" във Враца.
– през ноември същата година е в престрелка с полицията в София в квартал Света Троица, но успява да избяга с откраднат черен "Рейнж Ровър"
–  арестуван през ноември 2013 в Чепинци след престрелка. Бил с два пистолета. ОСВОБОДЕН.
– заподозрян за редица банкови обири през 2014 г., вкл. на клон на ПИБ.
– задържан отново на 7 май 2015 непосредствено преди началото на въоръжен грабеж на поща в квартал "Люлин" в столицата. В открадната кола, въоръжен с пистолет със заличени номера, със съответните атрибути, вкл. радиостанции и черни маски.
– след задържането му е установено участието в ограбване на редица магазини, вкл. и такъв от верига мобилен оператор у нас (над 60 000 лв.) През март т.г. ОСВОБОДЕН под домашен арест.
– 28 юни 2016 – участие във въоръжен грабеж и престрелка и най-сетне убит.

Във всяка що-годе работеща държава този мафиот щеше да е в затвора, докато го осъдят за престъпленията му. Щеше и да е осъден отдавна за по-дребните си прегрешения – например за незаконно притежаване на оръжия, и то със заличени номера, за откраднати коли и т.н.
В нито една нормална държава престъпник като него нямаше да е на свобода дори за една-единствена минута – особено след въоръжените обири на златарските ателиета. Да не говорим за случилото се в "Асетбанк" във Враца. (само по това престъпление го съдят – делото беше прекратено, после насрочено отново и т.н.).

Въпросът, на който държавните органи няма да отговорят е какви обвинения по всички тези престъпления досега е повдигала прокуратурата срещу него, как и с какви мотиви различните съдилища са го пускали на свобода и т.н., и т.н.

На сам човек не е по силите му да подкупи цяла държавна машина – дори и да е много богат, не му е по силите да упражни влияние в цялата система на Темида.
Но е по силите на мафия, за която такива безскрупулни типове-убийци като Христо Георгиев са сред най-ценните им кадри (в интерес на разследванията спестявам някои данни за участието му в поръчкови разстрели).
Днес България имаше късмет в поредната престрелка с този мафиот, разминала се по чудо без други жертви (над 60 изстрела)
И не тя е скандалът на деня!
Тя е, както се вижда, логичен резултат от две явления – бездействията и действията (неправомерни) на държавните органи у нас.
И това е най-скандалното.

Категории Политика

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *