1. Малко общи приказки или нещо като встъпителни сцени

Субкултурата на синтетиката

1. Малко общи приказки или нещо като встъпителни сцени

В този цикъл от статии искам да покажа накъде води цялата чалга рап субкултура. И какво, недай Боже, може да се случи с вашето дете

Към днешна дата, надали има човек под 60 (естествено грамотен и с поне минимален досег до информацията), който да не е чувал названия като: амфетамини, екстази, бонбони и прочие. Или казано иначе „синтетика“ Чували са естествено. Страшното обаче е, че сигурно не повече от 10 процента имат реална представа за какво точно иде реч. Тук е моментът да направим уговорката, че тези 90 процента, визирам хора между 18 и 65 години, не употребяват и не са съзависими. Останалите 10 процента са или ерудити или както казах съзависими (съзависим – човек който не употребява, но има дългогодишно познанство или член от семейството който употребява). Почти няма ученици, които да не са пробвали трева или джам (жаргонно амфетамини). Не казвам, че тези деца са наркомани. Но има една истина. Дрога не се пробва. Дрога се започва. И това е аксиома.

Тук мога вече да намеся цялата чалгорапия (термин измислен от мен – терапия на зомбиране чрез чалга и рап) и пропагандирането на определен лайфстайл, вихрещи се по медиите ни.

Ученик тинейджър, не е лошо момче. Обаче слуша рап. Съответно неговите идоли са певците и геройте от песните. А те са гангстери. Най-често пласьори и сводници. После си представете момиче. Ученичка с добър успех. Фенка е на чалгата. А там 90 процента от посланията са: стани мутреса със силикон. На гореспоменатия гангстер.

Далеч съм от мисълта, че всички млади се хлъзват по пътя към тези идеали. Но доста все пак го правят.

Както казах, това е само хипотетичен сценарий. Но я се огледайте по-добре.

Категории Цивилизация

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *