Клетките „обичат” магнитна вода

Пречистване

Клетките „обичат” магнитна вода

Какво показва експериментът от Фудживара

Приема се, че ако подземните води текат през области, където почвата съдържа желязо, манган и кобалт, те стават магнитни и благотворни за растения, животни и хора. Ефектите на такива води са проучени от руски лекари,  които  с помощта на магнитолечение са успели да разтворят жлъчни и бъбречни камъни и така да изцелят пациенти с тези проблеми. Водите се използват  и в комбинация с медикаменти. Изследвания сочат, че магнитната вода лесно се усвоява от клетките. Тя увеличава количеството на отделяната урина, действа укрепващо на черния дроб, жлъчката и кожата. Стимулира движението на червата. Много полезна е при храносмилателни смущения. Ако се приема редовно от хипертоници, магнитната вода нормализира кръвното налягане. Под действието й настъпва общо пречистване на организма.

Задължително е водата за пиене да бъде дезинфекцирана.Убиването на микробите в нея се извършва с различни методи – хлориране, филтрация, ултравиолетово облъчване, аерация (обработване на водата,  при което се отделят различни газове), обмен на йони. Освен всичко това, много се разчита на

т. нар.озониране.

Озонът представлява мощен окислител и се ползва като дезинфекциращо средство. Той унищожава повечето от бактериите, вирусите и паразитите.  За разлика от хлора, озонът не влошава вкуса на водата. Ако тя има неприятен мирис, озонът го отстранява. Все още се водят научни спорове за рисковете от остатъчните продукти при озонирането и за това дали някои от тях не са опасни за здравето.

Независимо от хипотези и дискусии, експерти от различни области – химици, биолози, специалисти по хигиена на бита и други, са единодушни в едно – не бива да не се приема продължително само един вид вода. Най-добре е да се редуват: магнитна вода пречистената, минерална.Освен разнообразието, важни са и

емоциите, с които водата се приема

Известни са проучванията на японския изследовател Масару Емото, който е  направил над 10 000 фотографии на замръзнала вода, изложена  на музика, на изговорено слово,  на думи, написани върху хартия. Подобни опити са извършени по цял свят, а вероятно най-интригуващ е експериментът с  вода от язовира Фудживара. Учени заснели водни проби, взети преди и след като преподобният Като Хоки, главен свещеник в храма Юхоуин, отслужи едночасова молитва пред водите на язовира. Течността преди молитвата била  тъмна и неспособна да кристализира при замръзване. Водата от втората проба имала красива кристалната структура  – завършен шестоъгълник, светъл и хармоничен. Разумно е да помним  този факт в човешките ни взаимоотношения, като се има предвид че водата е основна съставка на нашето тяло и заема 70%-75%  от обема му.

Категории Практикум

Автор: Ваня Шипочлиева

Д-р Ваня Шипочлиева, д.м. е завършила медицина във ВМИ  - София и журналистика в СУ "Св. Климент Охридски". Придобила е специалност по социална медицина и организация на здравеопазването. Защитила е дисертация за ролята на медиите в процеса на здравната реформа. Автор е на стотици публикации в научни и популярни издания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *