Кадафи си падал по Кондолиса Райс

Странните мании на диктаторите

Кадафи си падал по Кондолиса Райс

Затова поръчал специална песен „Черното цвете в Белия дом“

 

Покойният бивш либийски диктатор очевидно се е бил влюбил в бившия държавен секретар на САЩ Кондолиса Райс. През 2007 г. той славословил по нейн адрес пред „Ал Джазира“: „Аз подкрепям моята любима черна африканка. Аз я обожавам и съм много горд за начина, по който тя се обляга назад и дава заповеди на арабските лидери…Да, Лизаа, Лизаа,Лизаа…Обичам те толкова много“.

Когато тя посещава диктатора през 2008 г., той я поздравява, слагайки ръка върху сърцето си – специален либийски жест, запазен за жените. Той я затрупва с подаръци, включително медальон, лютня, огромен пръстен, гривни и копие с автограф на неговата „Зелена книга“. Тя му подарява художествено изработен герб на САЩ с нейн автограф, който той нарича „изключително красив“.

По време на посещението, той я поканил да седнат пред телевизора,за да видят видеоколаж с нейни снимки под акомпанимента на специално написана за нея музика. В мемоарите си тя пише: „Накрая на вечерята Кадафи ме покани да видим една видеокасетка, специално подготвена за мен. Ох, помислих си аз, какво ли пък ще е това? Всъщност беше съвсем невинна подборка от мои снимки със световни лидери – с президента Буш, Владимир Путин, Ху Джинтао и т. н. – на фона на песента със заглавие „Черното цвете в Белия дом“, специално написана от либийски композитор. Беше доста странно, но поне не беше похотливо.

Държавният департамент ще нарече опита на Кадафи за флирт с Конди Райс „дълбоко странен и дълбоко зловещ“. Четири години по-късно, когато либийските бунтовници претърсвали обитаваната от Муамар Кадафи резиденция в Триполи, те открили реликви от въпросния флирт. Това било фотоалбум, съдържащ снимки на Кондолиса Райс, облечена с различни дрехи и в различни случаи – очевидно значително по-похотливи, дори за мъж със златно ложе с формата на русалка с образа на собствената му дъщеря.

След превземането на резиденцията в Триполи става известно за неговия любим диван.

Видео с песента "Черното цвете в Белия дом"

Видео за сатиричен коментар в САЩ за похотливостта на Кадафи

Видеоматериали на ББС и на китайски новинарски канал за посещението на Райс при Кадафи 

Другите статии в тази поредица са посветени на Адолф Хитлер и неговата любов към Винету и Поразяващата ръка, на Владимир Илич с неговата мания за секретност, особено що се отнася до привилегиите на управляващите болшевики, на угандийския диктатор Иди Амин Дада, който в своето противопоставяне на Лондон си въобразява, че може да стане крал на Шотландия и на китайския комунистически вожд Мао Дзедун, който обожавал и имал творчески постижения в калиграфията и поезията

Категории Цивилизация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *