Цацаров: Няма да подам оставка

Цацаров: Няма да подам оставка

“Право на всеки е да протестира, да иска оставки, да се аргументира. Живеем в свободна държава. Моят план е да работя добре и така, както намирам за правилно. За мен е правилно да проведа работния си ден като изпълня задълженията си за деня. Преценката дали да бъде подадена оставката и дали главния прокурор да се подаде на натиск нека бъде моя.”

 Така главният прокурор коментира предстоящият протест пред Съдебната палата в София, на който ще бъде поискана оставката му. Повод за протеста е скоростното самосезиране на прокуратурата по публикация на в. "Труд", след която започна проверка в Министерството на правосъдието.

“Право на всеки е да протестира, да иска оставки, да се аргументира. Живеем в свободна държава. Моят план е да работя добре и така, както намирам за правилно. За мен е правилно да проведа работния си ден като изпълня задълженията си за деня. Преценката дали да бъде подадена оставката и дали главния прокурор да се подаде на натиск нека бъде моя”, заяви Цацаров. Той посочи, че има достатъчно ангажименти, за да се появи на протеста срещу него. Цацаров обясни, че същите хора са протестирали, когато е започнала проверка на "Протестна мрежа" по сигнал на медия.

„Тогава протестът беше същият”, поясни главният прокурор.

Цацаров заяви, че няма да отиде при протестиращите, за да чуе техните аргументи.

"Ако тези хора смятам, че начинът по който могат да осъществят гражданската си реализация е пред Съдебната палата и искат оставката ми, в това няма нищо лошо. Имам достатъчно ангажименти, за да се появя на протест и оставка не се постига по този начин и тя няма да бъде постигната", добави той.

Той коментира и проверката на прокуратурата в Министерството на правосъдието.

„Ако някой счита, че проверката срещу Министерството на правосъдието е насочена срещу усилието на Христо Иванов в качеството му на министър, се лъже. С министър Иванов сме си казали съвсем ясно и това, което всеки приема в отсрещния събеседник. Съвсем ясно сме си казали кой какво приема от идеите на другия и какво не”, подчерта главният прокурор.

Той добави, че за последно среща между него и правосъдния министър е имало по време на обсъждането на промените в Конституцията във връзка със съдебната реформа.

Цацаров отново заяви, че няма да търси автора на статията в "Труд", защото не е важен кой я пише, а какво пише. "Може авторът да е фалшив, но изданието не е фалшиво. Това е вестник, които излиза с името си", коментира той.

Припомняме, че вчера стана ясно, че човекът, който седи зад името на  Калоян Стоев, с което е подписана публикацията, е главният редактор на вестника Петьо Блъсков.

Главният прокурор коментира и ситуацията с Корпоративна търговска банка. „Ако КТБ беше в перфектно състояние, щеше ли на определени вложители да дава кредити с лихва 9,8 процента. Разрушава се нещо здраво. Някой оспорва ли, че това е била любимата банка на всяка власт", попита Цацаров.

Категории Политика

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *