Полети Ню Йорк – Хавана

Полети Ню Йорк – Хавана

(Ню Йорк, 3. 07. 2015, "Ройтерс"): Американският превозвач „Джетблю еъруейз ко.“ съобщи в петък, че започва директни чартърни полети между Ню Йорк и Хавана.

Това ще бъде първата връзка между двата града след като президентът Барак Обама обяви през декември решението си за нормализиране на отношенията с комунистическия режим в Куба.  

Авиокомпанията обяви редовни полети един път седмично в петък между летище „Джон Кенеди“ в Ню Йорк и летище „Хосе Марти“ в Хавана. Не се съобщава каква ще е цената на билетите за тези полети.

Така компанията ще обслужва пета поредна линия между САЩ и Куба – предишните връзки включваха полети с различни туроператори от градове като Тампа, Флорида и Форт Лоудърдейл  – Холивуд, Калифорния.
След като президентът Обама вдигна някои от съществуващите забрани в икономическите отношения между двете страни, включително разрешение за повече  пътувания на американци към острова превозвачи като „Юнайтид еърлайнс“ и „Делта“ също заявиха намеренията си в тази посока.

Други авиолинии също поддържат ограничени по обем полети към Куба. На американските граждани все още не им се разрешава да посещават Куба като туристи, но те могат да пътуват в 12 различни случая като посещения на роднини или за участие в академични, професионални, религиозни или образователни програми.

Категории Компании

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *