Кралица Елизабет ІІ в Германия

Кралица Елизабет ІІ в Германия

(Берлин, 24.06.2015, по Асошиейтид прес): Поздравявайки аплодиращите я берлинчани, кралица Елизабет ІІ започна своята тридневна официална визита в Германия със среща с германския канцлер Ангела Меркел и направи разходка с открита лодка по р. Шпрее. 89-годишната крализа и съпругът ѝ – 94-годишният принц Филип те започнаха напрегнатата си програма със среща в берлинския дворец „Белвю“ с германския президент Йоахим Гаук и неговата партньорка в живота Даниела Шат.

Кралицата беше официално посрещната с военна церемония, по време на която гвардейският оркестър изсвири „Бог да пази Кралицата“ и германския национален химн. След това кралското семейство, придружено от Гаук и Щат се качиха на лодката за обиколката на града по р. Шпрее. По маршрута те бяха приветствани от стотици ученици, размахващи британски и немски знамена. Оттам те се отправиха към сградата на Министерския съвет за срещата с Меркел.

В четвъртък е предвидено посещение на финансовия център във Франкфурт като в програмата е предвидена среща на кралицата с обществеността на градския площад.

В петък е предвидено кралското семейство да се свещне с берлинчани на площад „Париж“ преди са се отправи към Долна Саксония за посещение в нацисткия концентрационен лагер „Берген – Белсен“. Този лагер е бил освободен от британските войски на 14 април 1945 г. като кралица Елизабет ще посети мемориала там и ще се срещне с оцелели концлагеристи и техните освободители.

Кралицата и принц Филип са били на официално държавно посещение в Германия през май 1965  г., май 1978 г., октомври 1992 г. и ноември 2004 г.

Снимки от посещението  (в. "Вашингтон таймс")   

Категории Конфликти

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *