Култура и индустриално наследство

Култура и индустриално наследство

Културната проява „Допълнителен слой“ ("ExtraSchicht") си поставя за цел да покаже как германският федерален окръг Северен Рейн – Вестфалия се е променил с края на активната експлоатация на въглищата и стоманодобива в региона. Над 2 000 творци участват културната програма, която се очаква да привлече през лятото на 2015 г. над 200 хил. посетители. Широка транспортна мрежа, включваща автобуси, исторически ж.п. вагони и кораби, наред с разклонената система на съществуващия обществен транспорт ще превози гостите до различните сцени и прояви.

Терените на бившите стоманолеярни в Хенрихшуте Хатинген ще са домакини на джаз-музиканти и виртуози на пианото. Артистични колективи ще дават представления в бившата мина за въглища Нордстенпарк Гелсенкирхен. Друга сцена ще бъде издигната пред изоставените коксови пещи в Дортмунд. Петметрова кукла ще изнася музикално представлние в митницата на Есен, обявено за паметник на световното наследство от ЮНЕСКО. В тазгодишната програма на „Допълнителен слой“ ще има над 500 прояви.

Първата „Нощ на индустриалната култура“ се провежда преди 15 години и оттогава над 2 млн. души са участвали в различните издания.

(По материали от „Дойче веле“)

Категории Цивилизация

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *