Доналд Тръмп: Очакват ни много болезнени две седмици

Доналд Тръмп: Очакват ни много болезнени две седмици

 

Властите в САЩ очакват между 100 хиляди и 240 хиляди жертви от епидемията от Covid-19, ако се спазват мерките за социално дистанциране. Ако САЩ оставят заразата да се разпространява безконтролни, жертвите ще бъдат над 2 милиона души или 0.6-0.7% от населението на страната. Прогнозите са на водещия правителствен експерт Антъни Фаучи.

Президентът Доналд Тръмп предупреди, че трябва да се очакват „много, много болезнени две седмици“. Жертвите в САЩ вече са над 4000, а установените случаи са близо до 200 000.

Американците трябва да следват инструкциите, защото това е „въпрос на живот и смърт“ в момента, призова Белият дом.

Преди дни президентът обмисляше опция за премахване на ограниченията до Великден, за да започнат американците да се връщат на работа. Това се оказва невъзможна задача.

Много коментари предизвика вчера новината на ТАСС, че във връзка с пандемията от Ковид-19 Русия и Китай са изпратили на САЩ самолети с медицинско оборудване.

„Имаме отлични отношения с много страни. Китай ни изпрати някои неща… Русия ни изпрати много, много голям самолет с медицинско оборудване. Това е много мило“, заяви Тръмп на брифинг в Белия Дом, без да дава повече подробности.

Според информация на университета Джонс Хопкинс, който прави изчисления въз основа на данни от федералните и местните власти, в САЩ са регистрирани повече от 160 хиляди случая на зараза с новия коронавирус. Починали са над 2,9 хиляди души.

Според последните данни в света са заразени над 720 хиляди души, регистрирани са около 35 хиляди смъртни случая.

 

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio