Ден след началото си тол системата спря работа

Ден след началото си тол системата спря работа

Тол системата спря за обновяване. Това съобщи пред БНТ председателят на управителния съвет на агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски. Системата заработи официално вчера, а ъпдейтът се налагал за улеснение на шофьорите.

Малко по-късно през деня пътната агенция изпрати съобщение, че работата на системата е възобновена. Тол системата функционира нормално, след като тази сутрин имаше временно прекъсване, информира институцията.

Вчера за пръв път шофьорите са започнали да купуват маршрутни карти, а системата се обновява, „за да се ускори процесът и да стане по-разбираем за тях“, каза Терзийски. „Има неудобство за част от потребителите, призовавам за малко търпение, но ще бъде по-удобно за тях“, добави той.

Превозвачите получиха гратисен период до 27 март, в който могат да пътуват без бордови устройства и GPS тракери, а отчитането ще става с маршрутни карти, припомня „Дневник“. Конзолите за продажбата им обаче не работят, информира Би Ти Ви. „Исках да си купя маршрутна карта за деня, но системата е фал. Казаха, че в национален мащаб системата се е сринала. Нищо не знам. Ще изчакам“, каза водачът на тежкотоварен автомобил Стефан Попов пред медиата.

Прекъсването трябваше да е 10 минути, малко е по-голямо, но в най-кротки срокове системата ще бъде пусната“, каза Олег Асенов, член на управителния съвет на пътната агенция пред Би Ти Ви.

Системата е в търговска експлоатация от вчера и има преходен период, затова сме осигурили купуване на маршрутни карти на границата, а мобилни екипи указват на тези, които не са купили, да го направят на най-близкото място, където тази услуга се предлага, добави Терзийски в отговор на въпрос на БНТ защо не е бил предвиден тестов период за системата, както предлагаха превозвачите.

 

 

Категории Акцент, Икономика, Общество

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio