„Демократична България“ поиска присъствието на министри на заседанието в СОС заради водната криза в Перник

„Демократична България“ поиска присъствието на министри на заседанието в СОС заради водната криза в Перник

 

Присъствието на отговорните министри на днешното заседание на Постоянната комисия по инженерна инфраструктура и енергийно планиране, която ще разглежда помощта на София за справяне с водната криза в Перник, поиска групата на „Демократична България“ в Столичния общински съвет. Настояването е заявено в писмо до председателя му Елен Герджиков и председателя на комисията Прошко Прошков.

Темата е предложението на Министерския съвет водната криза в Перник да бъде решена чрез употреба на водопреносната мрежа на столицата. Заседанието е част от подготовката за гласуване на предложението от Столичния общински съвет.

„Демократична България“ иска да бъдат изслушани и експертите, които са подготвяли документацията за решението от язовир „Белмекен“ да се пренасочи вода към „Студена“, но и министрите на регионалното развитие на околната среда и водите и на икономиката. Съветниците заявяват, че до момента не са получили абсолютно никакви документи за предстоящото решение, в това число и самия текст на решението на правителството, което ще се обсъжда.

„Само при наличие на актуални данни и експертиза, представени своевременно и разбираемо, само при наличие на ясни и дългосрочни гаранции за интереса както на софиянци, така и на перничани, общинските съветници ще могат да вземат обосновано, правилно и законосъобразно решение“, се казва в писмото от групата на „Демократична България“ в СОС, подписано от Методи Лалов.

 

Категории Uncategorized, Акцент-2, Общество

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio