Паси: Борисов да поиска от Тръмп нови американски инвестиции

Паси: Борисов да поиска от Тръмп нови американски инвестиции

 

Бившият външен министър и президент на Атлантическия клуб Соломон Паси препоръча на премиера Бойко Борисов да поиска на предстоящата му среща с американския президент Доналд Тръмп подкрепа за влизането на България в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, падането на визите и нови инвестиции. Препоръката е по повод интервюто на Еманюел Макрон пред британското списание “Икономист”, в което той каза, че “в момента преживяваме мозъчната смърт на НАТО”.

„Това е едно безобразно изказване на френския президент Еманюел Макрон. Франция е член на НАТО, тя е една от трите ядрени сили и една от постоянните членки на СС на ООН“, каза Паси.

Той коментира, че ако Макрон „има мозък, нека го пренесе в НАТО, за да го изведе от мозъчна смърт“.

„Той има всичките права да прелее мозък от себе си, от Франция в НАТО. С това си изказване той стреля в крака си”, каза още бившият дипломат №1 на България.

По повод друго скандално изказване на Макрон и обидите към България Соломон Паси каза следното: “Макрон става популист, за да се бори срещу популистите, но популизмът е една престъпна политика”.

”Естествено е да се поискат някакви неща като подкрепа за България да влезе в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, да се поиска падането на визите, да се поискат нови инвестиции. Искането на инвестиции от САЩ е много трудна работа, защото не американският президент решава къде да инвестират големите компании. Ако искаме наистина американският бизнес да влезе в България, има една единствена мярка, която е 100% гарантирана – това е визита на американския президент в България”, коментира Паси.

Той обяви, че трябва да се инвестира и във въображение и да се ”постеле” през следващите години за закупуване на изтребители F-35, както и да се поиска участие на български астронавт в предстоящата лунна експедиция, заявена от САЩ.

Паси посочи, че 11 ноември на много места се отбелязва като край на Първата световна война.

”След нейния край човечеството не си направи поука, тъй като имаше Втора световна война. След Втората световна имаме поуки и те се наричат – ООН, НАТО, план „Маршал“, с който САЩ финансираха укрепването на Западна Европа и фактическото създаване на Европейския съюз”, добави той.

 

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio