Борисов за Манолова: Не съжалявам, че съм я взел

Борисов за Манолова: Не съжалявам, че съм я взел

Като омбудсман Мая Манолова се справяше добре, не съжалявам че съм я взел, заяви във вторник премиерът Борисов на прескоференция в партийната централа на ГЕРБ. „Мисля, че за държавата е било добре и не съжалявам“, добави той.

Изявлението си Борисов направи малко след като Манолова потвърди, че влиза в надпреварата за кметския пост в столицата. С това нейно решение ГЕРБ не били съгласни, стана ясно от пресконференцията.

„През целия ѝ мандат на омбудсман, въпреки съпротивата в ГЕРБ и парламента, Манолова поиска стотици милиони за хората с увреждания, които ѝ бяха дадени. Тя идваше често и много пъти при мен и министри”, каза още Борисов. Той добави, че Манолова не е права, като твърди, че държавата я саботира и репресира. „Няма как да те репресира държавата щом всичко, което иска, го получава”, каза премиерът. Той припомни и случая „Костинброд“, в който Манолова имаше ключова роля. Тогава ГЕРБ искал да отмъсти, но Борисов не позволил. Манолова поискала да е омбудсман и той я подкрепил, за което Фандъкова с право се разсърдила.

„Надявам се да проведат една коректна кампания, и двете са умни, отговорни, действително няма лошо да има такава битка за София. Хубаво е и БСП да участва в тази битка, защото иначе не е честно –  да се крие зад Мая, която те изгониха, а ГЕРБ я подкрепи“, каза още Борисов.

 

Категории Акцент-2, Общество