Борисов за назначаването на Пламен Георгиев: Хиляди такива консули има

Борисов за назначаването на Пламен Георгиев: Хиляди такива консули има

 

Две седмици след назначаването на бившия председател на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев за консул във Валенсия и премиерът Бойко Борисов говори публично по темата и защити решението. На репортерски въпрос в Костинброд той каза: „Пламен Георгиев е с няколко образования, с хиляди награди, с милиарди задържани и конфискувани средства, с няколко езика.“

Борисов изрази становището си за Гешев на откриването на разширение на завода на „Кока-Кола“ в Костинброд.

На реплика на журналист, че нивото, на което Георгиев владее испански език, не е добро, Борисов каза: „Има достатъчна езикова подготовка. Така че не виждам за консул… Вие не можете да изброите никъде консулите в Европа.“ След това допълни: „Явно това е някаква поръчка, щото една седмица… Ето днеска откриваме поредна инвестиция, 200 милиона са това, работни места, паралелки за специално образование. Вие идвате и ме питате за това. Добре, отговорих ви“.

На въпрос на журналист от bTV как ще убеди хората в назначаването на Пламен Георгиев на дипломатическия пост, премиерът каза: „Нямам никакво желание да ви убеждавам вас, вие сте убедени по друг начин и затова няма да се вкарвам повече в тая работа. Днес спрях от уважение към медията ви, за да не кажете: „Той избяга“. „Взехме решение. Изпратихме го консул във Валенсия. Хиляди такива консули има“, допълни Борисов.

 

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio