Полша иска американски войски за ограничаване на Русия

Полша иска американски войски за ограничаване на Русия

 

Преместването на американски войски в Полша ще бъде по-добър метод за „ограничаване на Русия“, отколкото ако те останат в Западна Европа. Това е заявил полският министър на външните работи Яцек Чапутович, съобщи агенция Фокус като се позовава на РИА Новости.

„Присъствието на американски войски в Полша играе много важна, възпираща роля, много по-важна от непрекъснатото им присъствие на Запад. Русия ще помисли два пъти, преди да прибегне до военни средства, ако види присъствието на международни войски в Полша, особено на американските“, казва ръководителят на външното министерство.

Чапутович изразил надежда, че по време на предстоящото посещение на президента на САЩ Доналд Тръмп в Полша ще бъдат конкретизирани плановете за преместване на част от американските войници в Източна Европа.

Вашингтон и Варшава вече се договориха да бъдат разположени разузнавателни дронове MQ-9 в Полша. САЩ също обявиха намерението си да увеличат числеността на своите войски в страната с хиляда души, като преместят част от разположените в Германия свои войници на изток.

 

 

Категории Акцент-2, ПланетаЕтикети ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio