Сдружение БОЕЦ: Прокуратурата призна за връзката на Гешев с ортака на Ваклин

Сдружение БОЕЦ: Прокуратурата призна за връзката на Гешев с ортака на Ваклин

 

На 15.05.2019г. сайта Фрогнюз публикува журналистическо разследване за връзките на „жената до Гешев“, Детелина Ханчева, с Марио Кръковски, съдружник на Ваклин, главен свидетел на прокуратурата срещу Десислава Иванчева и Биляна Петрова! От материала става ясно, че Ханчева е бизнес партньор с ортака на Ваклин и че през последните години е купила недживижими имоти, включително нов апартамент от фирма на  Кръковски на рекордно ниски цени, в пъти под данъчната оценка! Връзката между жената, с която Гешев живее, и съдружника на Ваклин, а чрез него и със самия Ваклин, е скандална, защото именно Гешев е главно действащо лице при ареста на Иванчева и Петрова. А Ваклин не е само свидетел, а е и пряко заинтересована страна, тъй като той твърди, че са засегнати негови бизнес интереси и строителни намерения. Последваха поредица от призовки и репресии към журналистите от сайта Фрог.

На 17.05.2019г. БОЕЦ внесе сигнал до ИВСС по случая с искане за отстраняването на Гешев. Сигнали внесохме и до ВКП и Парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси. 

Това припомня в блога си гражданското сдружение БОЕЦ.

„Първоначният стрес в ИВСС се прояви в опита им да смачкат сигнала на БОЕЦ , като ни дадоха тридневен срок да предоставим допълнителни доказателства и документи към нашия сигнал. Точно по време на тези три дни във Видин бяха изпратени мутри, представящи се за журналисти от пеевската гнусометка „анал3“, за тормоз и издевателства над Георги Георгиев от БОЕЦ и съпругата му. Типично по мутренски, но тази реакция показа, че сигналът и изнесената информация представляват пряка заплаха за довереника на Пеевски –  Иван Гешев. А мафията си пази слугите.“, пише в блога на БОЕЦ.

От сдружението въпреки всички удари изпращат необходимите документи в срок. Образувана е официална проверка, която констатира, че сигналът на БОЕЦ не отговарял на формалните им изисквания и прекратиха преписката. Така е избягната проверка и произнасяне по същество.

От своя страна Специализираната прокуратура, чийто шеф бе самият Гешев отказва да образува досъдебно производство. БОЕЦ обжалват отказа им  пред Специализираната апелативана прокуратура и публикуват отговора с коментари по  конкретни части от него!

От БОЕЦ са изпратени официални писма и сигнали до всички български власти и ще бъдат уведомени международните и европейските институции и медии. От сдружението уверяват, че ако кандидатурата на Гешев не бъде оттеглена, те ще изпратят свои представители в Брюксел, за да запознаят на място и лично Европейската комисия и ЕП с документите и ситуацията около този скандал!

Ето какво още четем в блога на БОЕЦ:

„В своят отговор Специализираната апелативна прокуратура ни казва няколко нещо!

„От данните по преписката се установява, че Иван Гешев се познава от дълги години с Марио Кръковски и двамата са в приятелски отношения.“

Разбирате ли за какво става дума и какво ни казва прокуратурата? Това е повече от скандал, това е признание за ОПГ между Гешев, Ваклин и Кръковски за рекет и изпълнение на мокри поръчки срещу неудобни с цел реализиране на бизнес и строителни проекти! Гешев и ортака на Ваклин са се познавали и са приятели от дълги години!

Вече не говорим за някакви индиректни връзки на Гешев чрез жена му с ортака на Ваклин! Прокуратурата ни казва в прав текст, че лично Гешев се е познавал с Марио Кръковски от дълги години и са в приятелски отношения! Същият Марио Кръковски е съдружник на Ваклин, включително към датата на ареста на Иванчева и Петрова. По това дело Ваклин не е само основен свидетел, а е заинтересована страна, като по неговите думи са засегнати бизнес интереси и строителни намерения на негови фирми!“

В блога е цитиран „Капитал по темата:

„Иван Гешев беше най-активният говорител на прокуратурата в първите дни по делото срещу Десислав Иванчева и Биляна Петрова. Негови резолюции има по множество документи от разследването, включително и по молби от Иванчева. Гешев определя „ръчно“ кой да е вторият следовател по досъдебното производство, т.е. резолюцията, с която е определена следоветелката Миряна Иванова, е подписана лично от него.“

Това е класическа схема за прокурорски рекет, стигнал до крайност. Прокурор Гешев „удря“ кметиците, които пречат на бизнеса на съдружника на неговият приятел. По подобна схема преди няколко години Пеевски просто посочи няколко човека и прокуратурата ги обвини в заговор за убийството му!

Категории Мнения, ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio